logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Testy by mali trvať minimálne osem alebo desať dní

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2021

Majstrovský Mercedes zanechal v predsezónnych testoch v Bahrajne rozpačitý dojem. Síce sa na jeho pozícii favorita nič nezmenilo, no monopost W12 sa v Sachíre nijak neblysol. Objavili sa problémy so spoľahlivosťou, zadná časť pilotov neposlúchala a Lewis Hamilton urobil na svoje pomery až nezvyčajne veľa chýb. Jedná sa o tradičný „sandbagging“ Mercedesu alebo je to náznak vážnejšieho problému?

Nedeľa bola v Bahrajne najdôležitejším dňom. Vietor zoslabol a teploty sa zvýšili, v Sachíre v posledný deň testov zavládli skutočne reprezentatívne podmienky. Kým Valtteri Bottas dopoludnia potvrdil, že auto zaznamenalo progres, pri pohľade na jazdu Lewisa Hamiltona to tak nevyzeralo. Sedemnásobný šampión sa dopustil viacerých chýb, dokonca sa mu „podarilo“ roztočiť v nájazde do rýchleho kola.

„Myslím si, že predsezónne testy by mali trvať minimálne osem alebo desať dní, no každý rok sa stále skracujú a skracujú. Mal som k dispozícii len jeden a pol dňa v aute pred prvými pretekmi. Na jednej strane, stále je to minuloročné auto, takže sa nedá povedať, že by sme o ňom nič nevedeli. No na druhej strane sa po úprave pravidiel veľmi zmenilo,“ povedal Hamilton po skončení testov.

„Rozhodne to boli náročné tri dni. Počasie bolo trochu neobvyklé, až posledný deň bolo pekne. Vietor dnes zoslabol, hoci sa trochu zdvihol popoludní, kedy som do auta nasadol ja. To trochu zmenilo charakteristiku okruhu. Pred nami sú určite náročné dni.“

„Chlapci v týchto dňoch pracovali naplno a ľudí v továrni čakajú v najbližších dvoch týždňoch šialené hodiny plné práce v snahe analyzovať dáta a nájsť v aute výkon navyše. Zdá sa, že v tomto momente nie sme dostatočne rýchli, môjmu tímu však plne dôverujem. Milujeme výzvy a toto je pre nás určite výzva,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia