logo F1online.sk

Hamilton: Red Bull postavil úplne iné zviera

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala15. 3. 2021

V Red Bulle vládne po predsezónnych testoch spokojnosť, v Mercedese aspoň napohľad neistota. Celý tím strieborných šípov tvrdí, že tohtoročný monopost W12 sa až tak nevydaril a dominantného predchodcu nenapodobní. Naproti tomu Red Bull všetci vyzdvihujú, Lewis Hamilton o ňom hovorí ako o riadnej beštii.

Z diváckeho pohľadu môžeme len dúfať, že sa slová Mercedesu a jeho predstaviteľov naplnia a my uvidíme súboj medzi ním a “zvieraťom”, konkrétne s červeným býkom s menom RB16B. A občas by sa do boja mohol zamiešať aj nejaký tím zo stredu poľa.

“Niet pochýb o tom, že niektoré tímy ukázali ohromnú rýchlosť,” poznamenal Lewis Hamilton v nedeľu na okruhu Sachír. “Myslím si, že hlavne Red Bull vyzerá byť silný. Je skvelé vidieť, že tak pôsobí aj McLaren a Renault (Alpine). Teším sa z toho, pretože to bude znamenať viac zábavy.”

Následne pokračoval už na adresu Red Bullu: “Majú za sebou naozaj dobré jazdy, obaja ich jazdci vyzerali byť dosť silní. Tento rok majú úplne iný stroj alebo úplne iné zviera a ozaj silné jazdecké zloženie, ozaj dobré auto.”

“Videli sme ich vyhrať posledné preteky, takže môžeme predpokladať, že na tom budú dobre, ak na prvých pretekoch nebudú dokonca vpredu. Bude to skvelý a dlhý súboj, ktorý sa bude ťahať po celú sezónu,” pokúša sa rozpáliť fanúšikov sedemnásobný šampión, ktorý na margo najväčšieho súpera ešte stihol dodať, že “môže byť favoritom, ak to bude chcieť, vyzerá byť silný”.

Všetkým je však jasné, že Mercedes nemožno podceňovať. Red Bull bude mať šancu poraziť hegemóna hybridnej éry najmä vďaka jeho “pomoci”. Na testoch sa jej Red Bull dočkal, veď Mercedes zajazdil najmenej kilometrov zo všetkých, čo sa v hybridnej ére ešte nikdy nestalo. Doposiaľ v každých predsezónnych testoch Mercedes ovládol štatistiku odjazdených kilometrov.

“Ja nestrácam čas tým, že by som si robil starosti. To vám bráni nájsť riešenia. A keď veci nejdú hladko, je lepšie, ak nejdú hladko teraz, než keď začneme pretekať. Toto je dokonalý čas na to, aby sme narazili na tie poruchy, aby sme mali problémy. Ja to vítam a všetci pracujú so sklonenými hlavami,” pokračoval Hamilton.

Na záver doplnil: “Nikto kvôli tomu nie je rozhodený. Sme tím, ktorý vyhral niekoľko šampionátov a vieme, ako spoločne zatlačiť a koncentrovať sa na našu prácu. Ale niet pochýb o tom, že je ohromujúce vidieť rýchlosť niektorých tímov.”