logo F1online.sk

Alonso: Auto je dobré, v nedeľu chceme doťahovať detaily

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala13. 3. 2021

Fernando Alonso sa v sobotu naplno pustil do práce. Prvýkrát sa posadil do nového monopostu Alpine A521 a hneď s ním obišiel okruh v Bahrajne 128-krát. Spravil si tak celkom dobrý obraz o tom, ako na tom je tohtoročný monopost. A kým hovorí, že Alpine ešte má pred sebou nejakú prácu, s autom ako celkom je zatiaľ spokojný.

“Auto bolo dobré,” konštatoval Fernando Alonso. “Ešte potrebujeme lepšie pochopiť charakteristiky nového balíka a pravidlá pre rok 2021. Máme pred sebou nejakú prácu, ale postupujeme podľa programu, ktorý sme si pred dvoma dňami stanovili. Ešte nás čaká jeden deň, v rámci ktorého budeme musieť splniť niekoľko úloh ešte pred prvými pretekmi.”

Alpine vedie v počte odjazdených kilometrov. Spolu s Estebanom Oconom sú zatiaľ na čele tohto rebríčka, čo je pozitívna správa pre jediný tím s pohonným ústrojenstvom značky Renault.

Aj Alonsa to teší: “Som spokojný s počtom odjazdených kôl a množstvom informácií, ktoré sme dnes nazbierali, ale ešte potrebujeme všetko podrobiť analýze. Dúfam, že sa zajtra pustíme do vylaďovania detailov a optimalizovania balíka.”

Každý tím má na predsezónnych testoch k dispozícii 30 sád, ktoré si mohol navoliť podľa ľubovôle. Alpine pri tomto výbere uprednostnilo tvrdšie zmesi, čo sa svojím dielom podpísalo aj pod veľké množstvo odjazdených kilometrov tohto francúzskeho tímu.

Viac kvalifikačných simulácií môžeme očakávať v nedeľu. “Áno, na zajtra máme pripravené nejaké mäkké zmesi, no nie je ich veľa. Na túto zimu sme si navolili tvrdšie zmesi, aby sme odjazdili čo najviac kôl. Na softy príde čas o dva týždne v kvalifikácii, zajtra až tak nie.”