logo F1online.skF1online.sk

Räikkönen hlási, že motor Ferrari ťahá lepšie než vlani

Kimi Räikkönen
© Sauber Group
Milan Kubala
Milan Kubala13. 3. 2021

Tohtoročná pohonná jednotka z dielne Scuderie už teraz tímom ponúka viac výkonu ako vlani. To sú slová Kimiho Räikkönena, ktorý si v piatok naplno vyskúšal novú Alfu Romeo, zo sobotňajšej tlačovej konferencie.

Kimi Räikkönen v sobotu na trati chýbal, no spomínanej tlačovej konferencii sa nevyhol, hoci sa na ňu veľmi neponáhľal. Podľa novinárov z padoku sa dostavil s miernym meškaním, no určite je dobre, že sa tam nakoniec ukázal a nevenoval sa iným radovánkam ako za čias, keď Pelé odovzdával Michaelovi Schumacherovi špeciálnu trofej. Vyjadrenia najskúsenejšieho pilota vo Formule 1 by nám chýbali.

Časť rozhovorov s novinármi sa točila okolo agregátu Ferrari, ktorý pred touto sezónou prešiel výraznejšou aktualizáciou. Aj vďaka nej už nemajú byť Ferrari, Alfa Romeo a Haas na rovinkách len fackovacími panákmi.

“Som si istý, že spravili pokroky,” načal Kimi Räikkönen, ktorý v piatok odjazdil viac než jednu pretekovú vzdialenosť. “Je to lepšie, ale zároveň aj od ostatných výrobcov očakávate, že sa zlepšia.”

“Ale v porovnaní s tým, čo sme mali k dispozícii minulý rok, sme v lepšej pozícii. Budeme si však musieť počkať. Až keď sa začne pretekanie zistíme, ako na tom skutočne je,” opakuje známu pravdu 41-ročný Fín.

Kimi Räikkönen po svojich 63 kolách z piatka skonštatoval, že v niektorých oblastiach Alfa Romeo spravila celkom dobrý pokrok. Plusom je určite aj to, že zatiaľ nemala žiadne technické problémy, veď spolu s Giovinazzim odjazdili 256 kôl, čo stačí na celkové delené druhé miesto s Red Bullom. Alpine na čele zajazdilo len o jedno kolo viac.

“Samozrejme, ešte je skoro. Včera sme celý deň nemali žiadne ťažkosti a myslím, že dnes ráno to dopadlo rovnako. Z tohto pohľadu teda všetko beží dobre,” hodnotí Iceman. “Z auta mám trochu iný pocit ako vlani, ale na niektorých miestach je ten pocit veľmi dobrý. Vietor nám to včera sťažil, no myslím si, že sme sa dobre odrazili.”

Súvisiace články

Diskusia