logo F1online.skF1online.sk

Leclerc zastavil auto kvôli anomálii na dátach

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

Ferrari zásluhou Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza v piatok odjazdilo 116 kôl, čo je z tohto pohľadu štvrtý najlepší výkon. Avšak, ani Scuderia sa dnes nevyhla problémom, keď krátko pred obedňajšou prestávkou musel na trati odstaviť svoje Ferrari Charles Leclerc.

Stalo sa tak desať minút pred šachovnicovou vlajkou. Pri prejazde úvodnou sekciou zákrut Charles Leclerc spozornel a ubral z plynu. V tíme hneď vedeli, že niečo nie je v úplnom poriadku, nuž Monačana inštruovali zastaviť.

Leclerc to nakoniec odstavil pri maršáloch v štvrtej zákrute, ktorí s jeho pomocou auto rýchlo odpratali.

“Plynule sme postupovali naším programom,” na začiatok skonštatoval Monačan, aby následne vysvetlil, čo sa vlastne stalo: “Na dátach sa ráno objavila malá anomália na spaľovacom motore. Pre istotu som auto zastavil.”

“Našťastie do konca zostávalo už len desať minút. Nestálo nás to žiaden čas na trati.” Posledných päť minút bola na trati aj tak cvičná fáza VSC. Ferrari teda nemusí ľutovať, že zmeškalo práve ju.

Nuž a čo hovorí Leclerc na Ferrari SF21 s “radikálne prerobenou” zadnou časťou? “Ja som celkom spokojný s tým, aký som mal z auta pocit. Panovali veľmi ťažké podmienky, bolo veľmi teplo, veľmi veterno a do toho sa popoludní prihnala piesočná búrka. Priľnavosť však nebola zlá.”

“Pracujeme tvrdo, aby sme sa zajtra vrátili na trať a otestovali aj ďalšie veci. Uvidíme. Tento rok máme len tri dni. Je to veľmi málo času na to, aby ste sa pripravili na sezónu, no ja sa už teším na prvé preteky, ktoré budú o dva týždne,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia