logo F1online.sk

Wolff o patáliách s prevodovkou: Prišlo to z ničoho nič

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

V Mercedese zatiaľ netušia, čo spôsobilo problémy s prevodovkou, ktoré rozobrali Bottasov dopoludňajší program na drobné. Strieborné šípy to zaskočilo, podľa Wolffa také niečo nikto nečakal.

Valtteri Bottas v piatok ráno nezajazdil ani jedno celé kolo a už bolo jasné, že niečo nie je v poriadku. Takmer celé prvé štyri hodiny presedel v garáži, von sa dostal až ku koncu na päť kôl.

Nuž a ideálne sa nezačal ani poobedňajší program, keď Lewis Hamilton čakal celú hodinu buď na koniec púštnej búrky, alebo na to, kým mu mechanici pripravia auto. Následne ďalšiu polhodinu čakal na výmenu pedálov, ktorú si Hamilton vyžiadal.

“Dnes ráno sme neboli veľmi rýchli, pretože sme odjazdili len jedno kolo s aerodynamickými senzormi,” zažartoval si v piatok napoludnie Toto Wolff. “Nebol to dobrý štart. Mali sme problém s prevodovkou, ktorý sa objavil z ničoho nič. Zatiaľ sa nám ho nepodarilo identifikovať a pochopiť.”

“Ak odteraz všetko prebehne hladko, myslím si, že to doženieme. Ak nám opäť spadne niečo do cesty, tak v rámci týchto troch dní s tým už veľa nebudeme vedieť spraviť,” uvedomuje si šéf strieborných šípov.

Mercedes toho zatiaľ veľa neukázal, ostatné tímy medzitým vykazujú aj vyššiu spoľahlivosť. Na druhej strane však stále čakáme na to, ako zafunguje prepracovaná podlaha Mercedesu, ktorá sa ráno stala vďačným cieľom fotografov aj z konkurenčných tímov.

“Myslím si, že počas týchto troch dní uvidíme len pomerne nejasný obraz,” pokračuje Wolff. “Bahrajn je reprezentatívny, ale v týchto dňoch je tu dosť veterno. Vietor sa mení zo dňa na deň. Samozrejme, nepoznáme ani množstvá paliva, s ktorými tímy jazdia.”

“Keď máte v aute o desať kíl paliva menej, vo výkone je vidieť rozdiel. Dostaneme teda nejasný obraz, ale vyjasní sa počas prvého súťažného víkendu v kvalifikácii, keď zhasnú svetlá. Vtedy sa sranda skončí,” uzavrel.