logo F1online.skF1online.sk

Alonso podstúpi ďalšiu operáciu, ale jeho sezónu to neovplyvní

Fernando Alonso
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

Nehoda Fernanda Alonsa vystrašila nejedného fanúšika. Napokon mal však Španiel poriadny kusisko šťastia v nešťastí, keďže na jeho sezónu incident nebude mať vplyv. Alonsa síce čaká ešte jedna operácia, ale tá ho podľa jeho slov čaká až po sezóne.

Fernando Alonso v piatok sledoval dianie len z garáže a z obrazoviek. Do monopostu sa posadí až v sobotu, vďaka čomu dostal extra deň na prípravu, hoci podľa jeho slov bola predsezónna časť sezóny z pohľadu tréningu dostatočná.

“Ak mám byť úprimný, nečakám žiadne problémy. Myslím, že už dva alebo tri týždne trénujem, všetko je úplne normálne,” ujasnil Fernando Alonso v piatok. “V pondelok a v utorok som bol na simulátore, takže moju prípravu to veľmi nezasiahlo.”

“Zmeškal som akurát pár mediálnych dní a filmovacie jazdy, s čím som bol svojím spôsobom aj spokojný. Včera popoludní som natočil všetko, čo bolo treba, čiže máme za sebou intenzívny deň plný reklamných povinností. Ale cítim sa dobre,” skonštatoval.

“Jedna vec je pozerať sa na to z profesionálnej a jazdeckej stránky, obe sú stopercentné. Z osobného pohľadu, áno, budú mi musieť odstrániť dve titánové platničky, ktoré mám v hornej čeľusti, ale tie budú vyberané až po sezóne,” prezradil rodák z Ovieda. “Potom, čo sa šampionát skončí, ma teda ešte niečo čaká. Avšak, ako som povedal, na môj profesionálny život to nebude mať vplyv.”

Fernando Alonso sa do kolotoča F1 vracia po dvoch rokoch. Okrem toho už nie je najmladší a uvedomuje si, že dostať sa späť do tempa nebude také ľahké, no na príležitosť ukázať, čo v ňom stále drieme, sa teší.

“Nebojím sa žiadnej konkrétnej výzvy,” reaguje Alonso. “V strede poľa je však veľká konkurencieschopnosť. Uvedomujeme si to. Budeme musieť zo všetkého vyťažiť čo najviac, každý víkend bude treba dotiahnuť do dokonalosti, ak budeme chcieť zbierať slušné body.”

Súvisiace články

Diskusia