logo F1online.skF1online.sk

Mercedes mal problémy s prevodovkou už v prvom kole

Mercedes W12
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

V piatok dopoludnia si do monopostu Mercedesu W12 zasadol Valtteri Bottas. Hneď v úvode však toho veľa neodjazdil, Mercedes ho promptne stiahol z trate kvôli problémom s prevodovkou. Fínsky pretekár tak strávil hodnú chvíľu prizerajúc sa v garáži.

Už v rámci inštalačného kola sa u Valtteriho Bottasa objavil problém s preraďovaním, kvôli ktorému sa Mercedes rozhodol okamžite vymeniť celú prevodovku. Mercedes zakryl garáž prenosnými panelmi, čo je povolené len v prípade technických problémov.

V krátkom vyhlásení potvrdil správy z padoku: “Máme problém s preraďovaním a práve meníme prevodovku, aby sme sa mohli vrátiť späť na trať. Problém budeme diagnostikovať neskôr na pôvodnej prevodovke.” Bottas bol v garáži ešte aj o jedenástej.

Mercedes si azda aj mohol tieto problémy ušetriť, no ako jediný tím v padoku sa rozhodol neabsolvovať filmovacie jazdy pred predsezónnymi testami. Namiesto toho si strieborní povedali, že filmovacie jazdy využijú až v utorok po testoch v Bahrajne. Wolff to žartovne zdôvodnil slovami, že sa Mercedesu nechcelo mrznúť na daždi v Silverstone.

Popoludní by mal Valtteriho Bottasa vystriedať Lewis Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia