logo F1online.skF1online.sk

Binotto si pred novou sezónou nepripúšťa tlak na svoju pozíciu

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko11. 3. 2021

Šéf tímu Ferrari, Mattia Binotto, stále trvá na tom, že nepociťuje tlak na svoju pozíciu. Obzvlášť pred novou sezónou 2021 sú očakávania od slávneho tímu z Maranella pomerne vysoké.

Problémy v minulej sezóne spočívali najmä v nedostatočných výkonoch pohonnej jednotky. Nedostatky modelu SF1000 čiastočne kompenzovali úspechy Charlesa Leclerca. Kritika však neutíchla a množstvo fanúšikov čaká na návrat tímu v nadchádzajúcej sezóne.

Úspech tímu je však aj v rukách jeho vedúceho predstaviteľa, ktorým aj pre sezónu 2021 ostáva švajčiarsky inžinier Mattia Binotto.

„Ako šéf tímu si, pochopiteľne, plne uvedomujem zodpovednosť, ktorú mám, keďže som súčasťou tohto tímu, jeho svetovej talianskej excelentnosti,“ uviedol Binotto v prejave pred predstavením nového monopostu Ferrari SF21.

„Takže necítim žiadny tlak, ale zodpovednosť a hrdosť. Musíme sa jednoducho snažiť pracovať lepšie, a to je súčasť mojej zodpovednosti,“ pripúšťa šéf talianskeho Ferrari. „Odhodlanie bude opäť dôležité a tiež pokrok, takže to očakávam. Je to otázka tímu a mentality jazdcov.“

Zatiaľ čo Mercedes pokračoval vo svojom majstrovskom ťažení, Red Bull sa snažil dotiahnuť sa na nemecký tím a skončil na druhom mieste v Pohári konštruktérov.

Ferrari výrazne kleslo a skončilo na šiestom mieste v rebríčku tímov. Binotto pripustil, že jeho tím nepotrebuje nutne víťazstvá, no musí preukázať víťazného ducha z predošlých ročníkov.

„Určite bol minulý rok veľkým, veľkým sklamaním,“ dodal vedúci predstaviteľ tímu Ferrari. „Vieme, že nemôžeme zopakovať taký zlý výsledok. Vieme, že v roku 2021 to musíme urobiť lepšie.“

„Nehovorím, že vyhráme, musíme byť realisti. Z minulého roka tu máme veľmi silné autá, a tiež autá, ktoré sú prakticky rovnaké a v roku 2021 budú určite opäť silné,“ uzavrel Mattia Binotto. „Ale naša vôľa zvíťaziť je náš záväzok, náš zámer, naše sústredenie a uvedomenie si, že každý jeden detail sa počíta.“

Súvisiace články

Diskusia