logo F1online.sk

Čandhok: Návrat Ferrari spočíva v rýchlosti na rovinkách. Fascinuje ma aj príbeh McLarenu

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko11. 3. 2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že vlaňajšia sezóna Ferrari nedopadla podľa očakávaní. Tím skončil až na šiestom mieste v Pohári konštruktérov a do novej sezóny má nové ambície. Svoj pohľad pridal aj bývalý pretekár Formuly 1 Karun Čandhok.

Neuspokojivé výsledky Ferrari a odchod dlhoročného pretekára talianskeho tímu Sebastiana Vettela značil príchod nového jazdca. Stal sa ním Carlos Sainz, ktorý bude v novej sezóne bojovať s monopostom Ferrari SF21 po boku tímového kolegu Charlesa Leclerca.

Vráti sa Ferrari na popredné priečky? Takto vidí príchod Carlosa Sainza a ďalšie novinky komentátor F1 Karun Čandhok. „Myslím si, že jednou z najväčších otázok tohto roka je, či sa Ferrari vráti,“ uviedol v rozhovore pre Sky F1.

„Videli sme to na každom okruhu, ktorý bol citlivý na výkon, s dlhými rovinkami. Tam veľmi trpeli. V prípade Sebastiana Vettela to často znamenalo koniec v prvej alebo druhej časti kvalifikácie,“ hodnotí Čandhok.

„Je zrejmé, že prichádza veľká zmena. Je tu Carlos Sainz, nová energia a je skutočne motivovaný,“ pokračuje bývalý pretekár Formuly 1. „Ale myslím si, že všetci čakajú na to, až prídu do Bahrajnu. Bude Ferrari späť v tempe, čo sa týka ich rýchlosti na rovinkách?“

Čandhok sa však nezaujíma iba o návrat Ferrari. Je tiež zvedavý, ako zapadne Daniel Ricciardo do tímu McLaren k mladému Landovi Norrisovi.

„Tiež ma skutočne fascinuje príbeh McLarenu a Daniela Ricciarda,“ pokračuje Karun Čandhok. „Je to naozaj zaujímavá dynamika.“

„Lando Norris má za sebou dve silné sezóny ako nováčik Formuly 1. Je to pre neho príležitosť postaviť sa proti jazdcovi, o ktorom vieme, že vie vyhrať preteky a je skutočne na vrchole svojej kariéry,“ uzavrel Čandhok. „A McLaren má teraz navyše aj motor Mercedes.“