logo F1online.skF1online.sk

Brundle tvrdí, že Hamilton nie je spokojný s novou zmluvou

Lewis Hamilton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király9. 3. 2021

Martin Brundle prezradil, že nedávne rozhovory s Lewisom Hamiltonom v ňom zanechali zvláštne dojmy. Nemôže sa zbaviť pocitu, že sedemnásobný majster sveta F1 nie je spokojný s novou zmluvou, ktorú s Mercedesom podpísal. Rokovania trvali veľmi dlho a napokon ich musel spečatiť svojim podpisom, pretože nemal príliš na výber.

Miesta v ostatných tímoch boli obsadené a ak chcel Hamilton ostať v „efjednotke“, musel sa dohodnúť s Mercedesom. Rokoval o plate a mnohých ďalších privilégiách a napokon podpísal. Avšak len na jeden rok a krátko na to sa rozlúčil s Marcom Hynesom, ktorý mu pomáhal s rokovaniami.

V tejto súvislosti treba pripomenúť, že Hynes bol Hamiltonovou pravou rukou a blízkym kamarátom, ktorý mu pomáhal riešiť podnikateľské záležitosti a súčasne bol výkonným riaditeľom manažérskej spoločnosti Project 44. Tú Hamilton založil pred siedmimi rokmi.

Marc Hynes na svoje plecia preberal značné množstvo záťaže a Lewisovi tak umožňoval koncentrovať sa na dianie na trati. V priebehu minulého týždňa však prišli ich informácie o rozchode. Hynes vraj na poli motoršportu ide hľadať iné príležitosti.

Pár tajomných slov teraz k situácii pridal aj spomínaný Brundle. „Natočili sme s ním niekoľko reportáží,“ uviedol bývalý pretekár a dnešný reportér Sky Sports. „Bol veľmi veľkorysý, ale na druhej strane aj trochu podráždený a uhundraný. Taký som mal pocit.“

„Navyše je zaujímavé, že s ním už nepracuje jeho pravá ruka, Marc Hynes. Mal som pocit, že z toho, ako prebehli negociácie s Mercedesom, nie je práve najšťastnejší,“ prezradil Brundle.

Angličan okrem toho pridal aj ďalší zaujímavý poznatok. Keď Hamiltonovi povedal, že čoskoro prekoná počet 100 štartov z pole position, príliš ho to neoslovilo. Prešiel k rétorike, že to bude veľmi ťažké.

„Veď McLaren bol v Abú Zabí už len štvrť sekundy za nami a teraz dostanú náš motor,“ mal povedať Hamilton. „A čo Red Bull, možno bude fungovať ich vysoký sklon. Nezabúdajme ani na Ferrari a silný bude navyše aj Aston Martin…“

Súvisiace články

Diskusia