logo F1online.skF1online.sk

Russell: Lewis má ôsmy titul istý, avšak Max a Charles sú na rovnakej úrovni ako on

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Rok 2021 prinesie rad zaujímavých príbehov. Je len škoda, že o mene majstra sveta pred štartom sezóny málokto pochybuje. Väčšina sa zhoduje, že staronovým šampiónom bude Lewis Hamilton. Nepochybuje o tom ani George Russell, ktorý však dodáva, že sedemnásobný šampión má proti sebe kvalitných pilotov, avšak s nedostatočne kvalitnou technikou.

Verstappen, Leclerc či Russell, tí všetci by radi ukončili hegemóniu Lewisa Hamiltona a stali sa novými šampiónmi. Pokým však bude Mercedes tímom s dominantným autom, ani ten najjagavejší talent nezosadí čierno-strieborné šípy z trónu. Rok 2021 zrejme bude veľmi podobný tým predošlým.

„Ak mám byť úprimný, tak podľa mňa je to jasné. Absolútne nepochybujem o tom, že Lewis tento rok získa ôsmy titul.“ vyhlásil Russell. „Odviedol v posledných rokoch skvelú prácu a pravidlá zostávajú nezmenené. Myslím, že je vo výbornej pozícii.“

Britský mladík je členom nastupujúcej generácie pilotov, ktorá sa usiluje o zosadenie Hamiltona z trónu. Nová generácia však nenaráža na nedostatok vlastnej rýchlosti, skôr na nedostatok rýchlosti techniky, s ktorou narábajú. Alebo ako v prípade Russella, na neochotu Mercedesu dať priestor juniorom zo svojej akadémie.

„Každý pilot sa chce porovnať s tými najlepšími. Verím si a Lewis predstavuje v súčasnosti meradlo pre všetkých. Na rošte je však mnoho fantastických jazdcov, ktorí možno nemajú taký životopis ako Lewis, no podľa mňa sú Max a Charles na rovnakej úrovni, ako on,“ vyhlásil Russell.

„Postaviť sa proti jednému z nich je skvelá vec pre každého pretekára.“

George medzitým bude celý rok čakať na telefonát od Tota Wolffa. Síce sám hovorí, že si z Mercedesu ťažkú hlavu nerobí a chce odovzdať to najlepšie pre Williams, na druhú stranu je nemožné niečo také dostať z hlavy.

Súvisiace články

Diskusia