logo F1online.skF1online.sk

Russell o Mercedese: Žiadne sľuby o mieste do roku 2022

George Russell
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko6. 3. 2021

George Russell tvrdí, že v súčasnosti neexistujú žiadne sľuby na miesto v Mercedese až do roku 2022 a pred novou sezónou sa bude sústrediť výlučne na svoj tím Wiliams.

Russell vstupuje do posledného roku svojej zmluvy s tímom Williams, čo môže viesť k návrhom na prestup do svojho materského tímu Mercedes.

Práve Mercedes totiž podporuje Russellovu pretekársku kariéru od konca roku 2016 a takisto George Russell nahradil Lewisa Hamiltona v čase jeho absencie, keď mal pozitívny test na Covid-19 pred minuloročnou Veľkou cenou Sachíru.

Russell v týchto pretekoch dominoval, no problémy s pneumatikami a defekt znamenali výsledné deviate miesto. Jeho výkon však podporil špekulácie o potenciálnom prestupe.

Mercedes má teoreticky dve voľné miesta pre rok 2022 po tom, čo Hamilton podpísal iba predĺženie zmluvy na jeden rok. Russell však zdôraznil, že akékoľvek sľuby o miesto v Mercedese zatiaľ nie sú.

„Toto (Wolff) mi vždy dal svoje slovo a vždy mi dal príležitosť, ak veria, že si to zaslúžim,“ uviedol Russell podľa Motorsport.com. „Povedali mi, že som súčasťou ich budúcnosti. Môže to byť kedykoľvek, keď si budú myslieť, že nastal ten správny čas. Myslím, že mnoho ľudí si myslí, že budúci rok to bude prirodzené.“

„Ale rovnako sa veci v motoristickom športe menia veľmi, veľmi rýchlo, najmä vo svete Formule 1. Takže, úprimne povedané, na to ani nemyslím,“ pokračuje George Russell.

„Minulý rok som ochutnal život na čele štartového roštu, ale ako som povedal, sústredím sa iba na súčasnosť, so zameraním na Bahrajn. Ak budem mať dobré výkony na trati a budem pokračovať rovnakou cestou a pokrokom ako doteraz, predpokladám, že v budúcnosti príde príležitosť.“

„Ale ja o tom ani neuvažujem a už vôbec neboli dané žiadne sľuby,“ zdôrazňuje jazdec Williamsu, ktorý stále dominuje v kvalifikáciách nad svojimi tímovými kolegami.

Williams vstupuje do novej sezóny posilnený americkou investičnou skupinou Dorilton Capital, ktorá odkúpila tím od minulého leta, čo predstavuje novú éru tímu. Ten sa v posledných rokoch trápil na posledných priečkach šampionátu.

„Pred sezónou 2022 je veľa špekulácií a myšlienok, kde budem,“ uviedol Russell. „Ak by sa nestalo to, o čom väčšina z vás špekuluje, je to pre mňa zaujímavá pozícia.“

„Ale ako to v súčasnosti je s celou investíciou od skupiny Dorilton a zmeny, ktoré som už videl vo Williamse … Williams skončil za posledné tri sezóny vždy na poslednom mieste medzi konštruktérmi. Nemyslím si, že to tak bude aj v roku 2022,“ prezradil svoje myšlienky britský pilot.

“Vidím tu veľmi jasnú budúcnosť. Pre každý tím v F1 do roku 2022 existuje obrovská príležitosť a ako chlapci povedali, s investíciou, ktorú máme, s ľuďmi, ktorí už sú tu, s ľuďmi ako Jost (Capito), ktorí prichádzajú, vzťah, ktorý bol vybudovaný s Mercedesom, vyzerá to pre tím veľmi vzrušujúco,“ uzatvára George Russell. „Myslím, že od polovice tohto roku mám v rukách veľmi zaujímavé rozhodnutie, ale teraz na to ani nepomyslím.“

Súvisiace články

Diskusia