logo F1online.skF1online.sk

Russell stanovil Haas a Alfu Romeo ako minimálny cieľ

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2021

Britský mladík George Russell vstupuje do svojej tretej sezóny s tímom Williams. Pre celok z Grove zatiaľ nezískal ani jeden bod, čo v tomto roku bude chcieť zmeniť. Inžinierom sa vlani podaril solídny pokrok v porovnaní so strastiplným ročníkom 2019, na prekonanie Haasu a Alfy Romeo to však nestačilo. Zmení sa to v tomto roku?

Williams vlani solídne pokročil a dokázal svojich najbližších súperov porážať, nedokázal však zabodovať, čo je v Pohári konštruktérov to najdôležitejšie. Britský celok sa bude musieť popasovať aj s novou pohonnou jednotkou Ferrari, ktorá by mala jeho hlavným súperom pomôcť.

„Chceme na tom byť prinajmenšom tak, ako v minulom roku a súperiť s Haasom a Alfou Romeo,“ povedal George Russell pre F1.com. „Uvedomujeme si, že motorové oddelenie Ferrari urobilo veľký krok, čo je pre nás trochu nešťastné, takže sme museli v zime urobiť dvakrát toľko práce.“

„Súboj s Haasom a Alfou Romeo je pre nás nevyhnutným minimom, čo je podľa mňa realistický cieľ. Držme si palce, aby sme sa prebojovali bližšie do stredu poľa.“

Russell bude mať spolu s tímovým kolegom Nicholasom Latifim za úlohu pomôcť Williamsu odlepiť sa z dna. Bojovať o pódiá a body zrejme nebude každý víkend, v Grove skrátka musia vyťažiť maximum z toho, čo majú k dispozícii.

„Po každých pretekoch viem, či to bol dobrý víkend alebo nie. Nezáleží na tom, či skončíte štrnásty v Q2 alebo sedemnásty či osemnásty. Verím, že z auta musím dostať úplné maximum. Chcem odchádzať z každého víkendu s vedomím, že som sa vyhol hlúpym chybám, zlepšil sa ako jazdec a tiež pomohol svojmu tímu sa zlepšiť,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia