logo F1online.skF1online.sk

Steiner: Nový motor Ferrari vyzerá sľubne

Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2021

Tím Haas prežil najťažší rok vo svojej krátkej histórii, a to po všetkých stránkach. Pokiaľ ide o výkonnosť monopostu, nebude rok 2021 oveľa lepší, ale v Banbury rozhodne neskladajú zbrane. Nejaké drobné dôvody na optimizmus tu predsa len sú.

Štvrtkové predstavenie nového monopostu bolo len „pro forma“, išlo vlastne iba o ukážku nového lakovania. Zmeny, ktorými monopost prešiel po technickej stránke, uvidíme až v Bahrajne. Podľa šéfa tímu, Günthera Steinera, bude mať monopost „kompletne novú karosériu“ kvôli novej pohonnej jednotke Ferrari. Tá bola vlani achillovou pätou Haasu, v novom roku by paradoxne mala patriť k hlavným zbraniam.

„Dúfajme, že sa nám podaria nejaké zisky,“ povedal Steiner na margo nového monopostu VF-21. „Nehovorím, že sme to vzdali. Nikdy sa nevzdávame, ale s vývojom nového auta sme však začali pomerne neskoro.“

„Mali sme v pláne vyvíjať v priebehu roka, to sa nakoniec nezrealizovalo. Napokon sme však dali dokopy určité vylepšenia a nasadíme ich. A okrem toho, je tu nový motor, ktorý vyzerá sľubne a mohol by ponúknuť dobrý krok vpred,“ verí temperamentný Tirolčan.

„Mali by sme byť v dobrej pozícii, no nemyslím si, že budeme bojovať o čelo stredu poľa. Ale určite do toho nepôjdeme s tým skončiť na poslednom mieste. Pokým som tu ja, niečo také sa nikdy nestane. Vždy sa z toho snažíte vyžmýkať maximum,“ dodal Steiner.

Ten bude mať v novom roku „pod palcom“ dvoch mladých jazdcov, Micka Schumachera a Nikitu Mazepina. Aj ich nasadenie je súčasťou dlhodobých plánov amerického tímu.

„Áno, je to súčasť plánu. Chceme byť na rok 2022 pripravení po všetkých stránkach. Budeme mať dvoch jazdcov, ktorí sú pripravení, mladí a hladní, pretože na tom rok predtým neboli dobre. Pre sezónu 2022 pre nich pripravíme dobré auto,“ povedal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia