logo F1online.skF1online.sk

Ocon: Alonso nevyzerá na 39 a ani tak nejazdí

Fernando Alonso testuje R.S.18
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2021

Fernando Alonso je po dvojročnej prestávke späť. Vekom to už síce nie je žiaden formulový mladík, no na trati sa určite nenechá zahanbiť. Podľa Estebana Ocona na ňom vôbec nebadať, že by už mal pomýšľať nad koncom formulovej kariéry.

Alonso, v padoku druhý najstarší pilot po Kimim Räikkönenovi, v júli oslávi štyridsiatku. Z rýchlosti a šikovnosti mu to však neuberá, myslí si jeho 24-ročný kolega Esteban Ocon, ktorého Alonso ohromil na posezónnych testoch v Abú Zabí.

“V Abú Zabí sme na Fernandovi videli, že vôbec nepôsobí ako 39-ročný pilot, nejazdí ako niekto, kto má 39 rokov,” povedal Esteban Ocon pri príležitosti odhalenia monopostu A521. “Verte mi, on bude pripravený a bude podávať špičkové výkony. Niet pochýb o tom, že bude silný, no ja spravím maximum, aby som naňho čo najviac zatlačil.”

Do Renaultu, resp. Alpine sa tak vracia majster sveta z rokov 2005 a 2006, majiteľ 32 víťazných trofejí a dokonca dvoch triumfov z Le Mans. Skúseností má požehnane, nuž nebude prekvapením, že Alpine bude pozorne počúvať jeho spätnú väzbu.

Ocon sa však nebojí, že by ho tím uprednostňoval. “Je to veľký majster sveta, ale tím bude počúvať aj mňa. Ja mám skúsenosti s autom z minulého roka, viem, ako sme ho vyvíjali a Fernando momentálne hovorí to isté.”

“Prináša svoj názor, ktorý sa až tak nelíši. Tím dôveruje tomu, čo do toho dávam, akú ponúkam spätnú väzbu. Nie je to tak, že teraz prichádza Fernando, a tak on bude zastrešovať celý vývoj. Toto nie je politika nášho tímu, a tak to aj zostane,” uzavrel.

Súvisiace články

Diskusia