logo F1online.sk

Rezervným jazdcom tímu Alpine bude Daniil Kvjat

Danill Kvjat
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2021

Manželstvo s Red Bullom definitívne končí? Nuž, to sme si hovorili aj na konci roka 2017 a ako to napokon dopadlo. Aj druhá anabáza v štruktúrach „červených býkov“ však pre Daniila Kvjata skončila neúspechom a rodák z Ufy si musel prácu hľadať inde. Napokon spojil svoje sily s rebrandovaným tímom Alpine.

Ten si vybral ako svojho rezervného pilota pre rok 2021 práve Kvjata. V tejto pozícii nahradí svojho krajana Sergeja Sirotkina, ktorý bol v posledných rokom rezervistom „na plný úväzok“. V prípade výpadku Fernanda Alonsa alebo Estebana Ocona, tak nebude ich náhradníkom žiadny z talentovaných juniorov akadémie, ale práve Kvjat.

„Získali sme do tímu silnú posilu v podobe Daniila Kvjata, ktorý sa stane našim rezervným jazdcom pre túto sezónu,“ vyhlásil šéf Alpinu Laurent Rossi. „Sme z toho nadšení, pretože v dobe pandémie je pre nás dôležité mať kvalitnú zálohu a Daniil dokázal, že je v zložitých podmienkach je veľmi rýchlym a spoľahlivým pretekárom.“

„Vo veku 26 rokov má na konte tri pódiá, sme teda veľmi, veľmi šťastní, že máme niekoho, kto bude môcť v prípade potreby zaskočiť a získať nejaké body. Sme radi, že sme do tímu získali takú kvalitnú posilu,“ povedal Rossi.

Kvjat odjazdil v kariére vyše sto veľkých cien, všetky však buďto za Red Bull, Toro Rosso alebo neskôr AlphaTauri. Skúsenosť s monopostom mimo rodiny Red Bullu tak nemá. Na druhej strane, podobnú úlohu ako teraz v tíme Alpine, si už vyskúšal v roku 2018, kedy bol vývojovým jazdcom Ferrari. Vtedy si v rámci testov Pirelli zajazdil aj s monopostom Scuderie.

Súvisiace články