logo F1online.sk

Rossi: Až nás prekvapilo, ako rýchlo sa Alonso dáva dokopy

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala2. 3. 2021

Aj napriek zlomenine hornej čeľuste, ktorú Fernando Alonso utrpel pri nehode na bicykli, bude pripravený na budúcotýždňové predsezónne testy v Bahrajne. To sú slová Laurenta Rossiho, výkonného riaditeľa Alpine, ktorému Španielov stav nerobí žiadne starosti.

Fernando Alonso na dnešnom predstavení Alpine chýbal, no o toľko zas neprišiel. Teraz je dôležitejšie, aby pokračoval v tréningu, keďže pár dní po operácii musel dodržiavať pokojový režim. Už čoskoro ale bude sedieť v aute, avizuje Rossi.

“Fernandovi sa dobre darí,” konštatuje Laurent Rossi. “Samozrejme, má za sebou tú nehodu a nehoda na bicykli je len málokedy ľahká. Mal však šťastie, odniesla si to len jeho čeľusť. Odhliadnuc od tej nevyhnutnej operácie a zvýšenej starostlivosti o jeho čeľusť je všetko ostatné v poriadku.”

“Fernando je úplne fit, dokáže naplno fungovať. My sme boli dokonca až prekvapení z toho, ako rýchlo sa zotavuje,” pousmial sa výkonný šéf staronovej divízie Renaultu.

Tímy vycestujú na predsezónne testy v priebehu budúceho týždňa, keďže v piatok sú už na programe prvé jazdy. Laurent Rossi ubezpečuje, že Španiel na nich nebude chýbať, ostatne, povedal mu to sám Alonso.

“On takmer okamžite po tej nehode potvrdil, že bude v Bahrajne, čo napokon odsúhlasili aj lekári,” dodáva Rossi. “A vyzerá to tak, že mal pravdu, pretože je úplne fit a my sa tešíme na to, ako ho budúci týždeň uvidíme v aute.”

Súvisiace články