logo F1online.sk

Webber o Alonsovi: Len ťažko by v strede poľa hľadal motiváciu

Mark Webber
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala14. 6. 2020

Návrat Fernanda Alonsa do Formuly 1 si Mark Webber nevie dobre predstaviť. Dosť by ho prekvapilo, ak by si to španielsky matador zamieril do voľného Renaultu. K vytúženým pódiám by sa totižto v porovnaní s jeho poslednou sezónou v F1 veľmi nepriblížil.

Po frustrujúcich troch rokoch v tíme McLaren-Honda a dominancii Mercedesu, ktorému pri obsadzovaní pódiových priečok zdarne asistovali kolegovia z Ferrari a Red Bullu, Alonso Formulu 1 opustil. Nepovedal však posledné zbohom, vraj sa do budúcna chce vrátiť, ak sa objaví vhodná príležitosť. Nastala tá chvíľa?

“Vieme, že Fernando má výnimočné kvality a za sebou neuveriteľnú kariéru,” analyzuje Alonsovu situáciu jeho dobrý kamarát Mark Webber v podcaste F1 Nation. “Už však nie je na vrchole svojich síl, bolo by preňho ťažšie zopakovať, čo dokázal v minulosti.”

Aj keby už mal najlepšie časy za sebou, jeho kvality sú stále nespochybniteľné. “Fernando je aj na deväťdesiatich percentách svojho potenciálu pre niekoho stále atraktívny,” pokračuje Webber pripomínajúc, že medzi záujemcami ale nie sú žiadne top tímy: “Alonso je sériový víťaz a práve kvôli tomu, že sa zasekol v strede poľa, Formulu 1 opustil.”

“Odhodlane hovoril, že ak nemôže bojovať o pódiové priečky, tak nechce byť vo Formule 1,” podotýka víťaz série WEC z roku 2015. “To bol posledný odkaz, ktorý sme od neho dostali. Nevidím teraz žiaden tím, ktorý by bol schopný ho dostať do boja o pódiá.”

“Je pretekár a veľmi mu to chýba, ale na čo sa teraz koncentruje? Bude lojálny novému režimu a podpíše dvoj až trojročný kontrakt? Alebo mu ide len o jednu sezónu a po štyroch mesiacoch od začiatku ročníka si tím bude hľadať niekoho iného? Aký by to malo pre nich význam?” pýta sa Webber.

Nikdy nehovor nikdy, no musel by v sebe nájsť nové žriedlo energie. “Nehovorím, že by sa mu to nepodarilo, ale myslím si, že by mal veľké ťažkosti nájsť motiváciu zostať dva roky v strede poľa.”

Súvisiace články