logo F1online.sk

Verstappenovi krátke testy nevadia: Tých šesť dní už bola nuda

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 3. 2021

Kým niektorí piloti museli len s veľmi kyslým výrazom čítať správy o tom, že sa predsezónne testy skracujú na tri dni, Max Verstappen si azda aj poskočil. Hovorí totiž, že šesť dní mu pripadalo ako príliš veľa. Najradšej by hneď vhupol do prvého víkendu sezóny.

Maxovi Verstappenovi ani nemá prečo prekážať skrátenie testov, veď bude pokračovať v Red Bulle, ktorý už pozná ako svoju dlaň. V úplne inej situácii sú tí piloti, ktorí počas zimy menili pôsobisko, a jedným z nich je aj Holanďanov kolega Sergio Pérez.

“Vždy sa teším na súťažné víkendy, ale najskôr musíme absolvovať tri testovacie dni. To je jeden a pol dňa pre každého pilota. Nie je to veľa, ale neprekáža mi to. Vždy som si myslel, že šesť dní je tak trochu príliš a aj trochu nuda,” zasmial sa Max Verstappen, ktorého slová priniesla oficiálna stránka F1.

Max Verstappen má už nejaké testovacie jazdy za sebou, minulý týždeň na okruhu v Silverstone Red Bull prevetral monoposty RB15 a RB16B. Na ďalšie si bude musieť počkať do polovice mesiaca, konkrétne na termín 12. až 14. marec.

Teší sa na ne vôbec? “Samozrejme, jazdu v monoposte F1 milujem, ale testom proste chýba ten súťažný element. Ja dúfam, že môj deň a pol prebehne v poriadku. To bude dôležité.”

“Chceme odjazdiť toľko kilometrov, koľko to len bude možné, aby som si privykol na auto. Tak sa pripravíte na prvý súťažný víkend. Budeme si musieť počkať do Bahrajnu, kde budeme môcť použiť aj súťažné pneumatiky. Tam sa to všetko začne. Potom sa pustíme do toho, aby sme si správne nastavili monopost,” dodal Verstappen.