logo F1online.sk

Gazzetta: BWT blízko dohody s Williamsom

Williams, ilustračné
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 2. 2021

Rakúska spoločnosť BWT sa v posledných dňoch stala terčom špekulácií. Po rozchode s tímom Racing Point, ktorý sa premenoval na Aston Martin a zmenil aj svoje farby, hľadá táto firma nového partnera vo Formule 1. Podľa informácií, ktoré sa dostali na verejnosť v posledných dňoch, ním má byť buďto Haas alebo Williams. Ani jeden z tímov však situáciu nekomentoval.

Ani jeden z týchto tímov ešte nový monopost oficiálne nepredstavil. Britská stajňa absolvovala v tajnosti v Silverstone filmovací deň, na záberoch nového tímového oblečenia nie je ani stopa po ružovej farbe a spoločnosti BWT, čo sa však môže ľahko zmeniť. Nezabúdajme, že aj vlani po odchode ROKiT-u, musel Williams pred štartom sezóny svoje lakovanie zmeniť.

Podľa informácií Gazzetta dello SportF1-insider si BWT napokon vybralo spoluprácu s Williamsom. Talianske zdroje tvrdia, že dohoda veľmi blízko k uzavretiu. Rakúšania od svojho nového partnera požadujú ružové lakovanie s veľkým logom BWT, podobne ako sme videli na Racing Pointe.

Podľa Gazzetty sú dva dôvody, prečo si táto spoločnosť vybrala Williams. Prvým je samozrejme historická sila značky, ktorú sir Frank Williams za tie roky vybudoval. Druhým významné navýšenie finančných zdrojov stajne po tom, čo ju odkúpila americká investičná skupina Dorilton Capital. Williams má potenciál rásť a má na to dostatok zdrojov, spolu s BWT možno ten potenciál ešte navýšiť.

F1-insider k tomu pridáva, že podľa ich zdrojov nebol Haas ochotný prejsť na úplne ružové lakovanie a bol ochotný pripustiť len ružové prvky.

BWT kontaktovalo aj Alpine

Gazzetta prišla aj s ďalšou zaujímavosťou. BWT sa vraj po rozchode s Aston Martinom usilovala o nadviazanie spolupráce s tímom Alpine. Nový šéf automobilky Renault, Luca de Meo, sa tohto výrobcu exkluzívnych automobilov snaží oživiť a jedným z prostriedkov na dosiahnutie tohto cieľa bude aj Formula 1. Tento tím vstúpi do sezóny 2021 s úplne novým imidžom a svoj dielik chcela získať aj spoločnosť BWT. U Francúzov však nepochodila, tí totiž podľa Gazzetty neboli ochotní dať na svojom lakovaní dostatočný priestor ružovej farbe.