logo F1online.skF1online.sk

Haas: Günther povedal Mazepinovi, že je idiot

Nikita Mazepin
© Twitter/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 2. 2021

Tím Haas tento týždeň pridal na sociálne siete zábery svojho nového pilota, Nikitu Mazepina, počas prípravy pretekárskej sedačky pred novou sezónou. A ani teraz sa desiatky a stovky kritikov nezdržali a v komentárovej sekcii vyjadrili svoj názor na ruského pretekára. Ten neodjazdil ešte ani jednu veľkú, ale už patrí k najviac nenávideným mužom vo Formule 1.

Hlavným dôvodom je jeho jesenná kauza, kedy na sociálne siete pridal video, ako obchytkáva prsia nejakej slečny na zadnom sedadle auta. Reakcia na seba nenechala dlho čakať a dokonca vnikla petícia, ktorá vyzývala tím Haas, aby s Mazepinom ukončil spoluprácu. To sa pochopiteľne nestalo, jazdec sa za svoje počínanie ospravedlnil a tím vyriešil kauzu interne.

„Aká bola naša odpoveď? Nuž, Günther mu myslím povedal, že je idiot, také veci sa nesmú stávať a sú neakceptovateľné,“ vyhlásil majiteľ stajne Gene Haas pre portál RACER. „Zosypala sa naňho ohromná kritika zo všetkých strán. Má ešte len 21 rokov, pre takého mladého muža musí byť náročné toľko kritiky vôbec zvládnuť. Verím, že sa z toho poučil.“

„Musíme počkať a uvidíme, ako mu to pôjde. Reakcia na sociálnych sieťach bola veľmi silná, chceli od nás, aby sme ho popravili, to však nebolo to správne riešenie,“ dodal Haas.

Pre americký tím to bola naozaj krušná zima pokiaľ ide o zvládnutie komunikácie s verejnosťou. Sociálne siete Haasu vlani beztak neboli priateľským miestom. Po Mazepinovej kauze však internet úplne explodoval.

„S Nikitom pokračujeme v dialógu o mnohých veciach, vrátane toho, čo sa stalo na konci roka. Prevzal zodpovednosť za svoje konanie a ospravedlnil sa. Musel sa z toho poučiť a nepochybne za to bol potrestaný. Využije to však na to, aby sa vo svojej kariére posunul,“ povedal šéf tímu Günther Steiner.

„Reakcia na jeho osobu na sociálnych sieťach je stále silná a my si to uvedomujeme. Ľudia majú právo vyjadriť svoj názor aj temperamentnejším spôsobom. My si myslíme, že sme Nikitovi poskytli to najlepšie, aby sa z toho mohol poučiť. Bahrajn sa blíži, takže sa môže koncentrovať na blížiacu sa sezónu,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia