logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Nie som arogantný

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 2. 2021

Byť pilotom Ferrari je jedno z najnáročnejších povolaní vo Formule 1. Sedieť v kokpite červeného monopostu znamená bojovať s permanentným tlakom. Navyše, neustála kritika a hate sa stali jedným zo symbolov súčasnej doby a nezáleží, kto ste alebo čo ste. Svoje o tom vie aj Charles Leclerc.

Keď pred dvoma rokmi prichádzal do Ferrari, postavil sa po bok štvornásobného majstra sveta a muža s ohromným fanúšikovským táborom, Sebastiana Vettela. Leclerc si však postupne začal prikláňať Tifosi na svoju stranu, k čomu mu najviac pomohlo pamätné víťazstvo na Monze. Fantastickým záverom sezóny 2019 vytlačil Vettela z pozície jednotky až sa napokon vo Ferrari rozhodli ho nahradiť Carlosom Sainzom.

Došlo pri tom k niekoľkým kontroverzným momentom. Od kolízie v Brazílii, cez Charlesovu chybu v Štajersku až po agresívne manévre v Bahrajne a Sachíre. Kritici sa samozrejme nepotrebujú nechať núkať, Monačan však odmieta, že by sa za tie roky zásadne zmenil alebo sa z neho stal arogantný človek.

„Takáto kritika ma bolí viac, než akákoľvek iná, pretože veľmi dobre viem, že som sa nezmenil,“ vyhlásil Leclerc v rozhovore pre Sky Italia.

„Pripúšťam, že v posledných rokoch sa mnohé zmenilo, aj ja som sa v mnohom zmenil, no na druhú stranu si nemyslím, že by som zmenil nejak zásadne. Nepovažujem sa za arogantného človeka.“

„Moja kariéra sa vyvinula veľmi rýchlo a išla tým správnym smerom. Napriek všetkému si však uvedomujem, že sa ešte musím veľa učiť. Vždy som dokázal prijať každú drobnú radu, ktorá mi pomôže sa zlepšiť. Preto bolí občas počuť, že ma niektorí považujú za arogantnú osobu,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia