logo F1online.skF1online.sk

Alonso predbiehal kolónu, keď sa zrazil s autom, vyplynulo z policajnej správy

Fernando Alonso testuje R.S.18
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala13. 2. 2021

O tom, čo sa vo štvrtok popoludní vo Švajčiarsku Fernandovi Alonsovi skutočne stalo, sme dlho nemali oficiálne informácie a oprieť sme sa mohli len o výpovede v zahraničných médiách. V piatok však švajčiarska polícia zverejnila predbežnú správu z prípadu, v ktorej vysvetlila, ako nehoda prebehla.

Prvotné informácie niektorých talianskych médií hovorili o tom, že k zrážke malo dôjsť pred supermarketom, iné zdroje zas vypovedali o tom, že Španiel mal nehodu pri kruhovom objazde. Nakoniec bola pravda niekde uprostred.

Španiel podľa policajnej správy predbiehal kolónu vozidiel, ktorá sa tvorila pred kruhovým objazdom. Necelých sto metrov pred ním sa však zrazil s odbočujúcou vodičkou, ktorá si ho zrejme nevšimla. Autá totižto predbiehal sprava.

“Kantónska polícia oznamuje, že vo štvrtok krátko pred 14:00 vo Viganelle 42-ročná švajčiarska vodička prechádzala po ulici Via la Santa v smere na Pregassonu,” píše sa vo vyhlásení.

“Podľa prvotnej rekonštrukcie a z dôvodov, ktoré musí určiť policajné vyšetrovanie, počas toho, ako zatáčala doľava, aby vošla na parkovisko supermarketu, kolidovala s 39-ročným občanom Španielska, ktorý šiel v protismere na svojom bicykli a sprava predbiehal kolónu stojacich vozidiel. Ku kolízii došlo na pravej strane vozidla.”

Google Maps

“Na mieste zasahovali príslušníci kantónskej polície za asistencie policajtov mesta Lugana spolu so záchranármi. Potom, čo mu bola poskytnutá prvá pomoc, ho sanitka transportovala do nemocnice. 39-ročný muž utrpel zlomeninu čeľuste,” doplnila správu polícia.

Fernando Alonso v piatok podstúpil úspešný chirurgický zákrok, po ktorom v nemocnici strávi ďalších 48 hodín. Po prepustení bude musieť dodržiavať pokojový režim a tréning načas odložiť. Alpine v každom prípade predpokladá, že do predsezónnych testov bude pripravený.

Súvisiace články

Diskusia