logo F1online.skF1online.sk

Alonsa čaká operácia, zlomená čeľusť sa nepotvrdila

Fernando Alonso na bicykli
© Instagram/Fernando Alonso
Milan Kubala
Milan Kubala12. 2. 2021

Fernando Alonso by mal dnes podstúpiť menšiu operáciu. Nemalo by však ísť o nič také dramatické, ako sa ukazovalo včera. Viaceré zdroje poopravili správy zo štvrtkového večera, podľa ktorých mal Španiel utrpieť zlomeninu čeľuste.

Čo presne sa pri nehode stalo, nie je momentálne jasné. Podľa španielskeho AS sa odohrala v zastavanej časti mestečka Viganello v blízkosti Lugana, neďaleko Alonsovho sídla. Údajne pri prejazde popred supermarket — pravdepodobne cez kruhový objazd — sa Alonso zrazil s autom a tvárou spadol na zem.

Ako už v piatok tím Alpine na sociálnych sieťach potvrdil, Španiel je pri vedomí a cíti sa — vzhľadom na okolnosti — dobre. Pád si mala odniesť Alonsova tvár, podľa dnešných aktualizovaných správ portálu motorsport.com a ďalších si síce doudieral čeľusť, avšak bez zlomeniny.

V Berne ho dnes čaká menší zákrok kvôli vybitým alebo zlomeným zubom. Ďalšie vyšetrenia by mal podstúpiť práve v piatok dopoludnia, popoludní by sme mali byť opäť o niečo múdrejší, keďže tím plánuje poskytnúť ďalšie oficiálne informácie.

Podľa španielskej Marcy momentálne nehrozí, že by Alonso na úvodnom podujatí ročníka chýbal.

Súvisiace články

Diskusia