logo F1online.skF1online.sk

Steiner o Schumacherovi: Budem ho chrániť

Mick Schumacher a Günther Steiner
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala8. 2. 2021

O Haas a Micka Schumachera bude v tejto sezóne obrovský mediálny záujem, veď sa do F1 vracia jeho azda najznámejšie meno. Šéf amerického tímu však nechce, aby všetok ten tlak spadol len na plecia 21-ročného mladíka. Ubezpečuje, že mu v tomto boji pomôže.

Mick Schumacher po dvoch majstrovských triumfoch v šampionátoch F3 a F2 už vie, ako vyzerá zvýšený záujem médií, hoci v porovnaní s Formulou 1 to pravdepodobne nebolo nič. Uvedomuje si to aj Günther Steiner.

“Očakávania médií budú extrémne vysoké, pretože je synom majstra sveta a rekordmana,” hovorí Steiner pre F1-Insider.com. “Nemôžete však od Micka čakať, že aj on získa sedem majstrovských titulov. Ja ho budem chrániť, keď to bude potrebné, pretože som presvedčený o tom, že uspeje. Treba mu len dopriať dostatok času. Nuž a to isté platí o Nikitovi Mazepinovi.”

“Obaja už dokázali, že majú talent, obaja sú veľmi mladí, na to nesmieme zabúdať. To však znamená, že im musíme dovoliť spraviť aj nejaké chyby. Oni sa z nich musia poučiť,” zdôraznil 55-ročný Talian.

Aký spokojný bude Mick Schumacher so svojou prvou sezónou v kráľovnej motoršportu, bude úzko súvisieť s tým, akú mu Haas pripraví techniku pred začiatkom ročníka. Podľa Steinera totižto od Haasu nemôžeme čakať, že by počas sezóny vyvíjal svoje tohtoročné auto.

“Toto bude prechodný rok. Od budúceho týždňa,” pokračoval v rozhovore spred pár dní, “budeme vo veternom tuneli pracovať už len v súvislosti s rokom 2022. Ak sa na ňom nepokazí úplne všetko, s tohtoročným autom nebudeme robiť nič.”

Haas má totižto ambiciózne plány. “Rok 2021 je pre všetkých z nás rokom príprav na sezónu 2022, kedy chceme zaútočiť a skončiť v prvej päťke konštruktérskeho šampionátu. Presne preto sa už vo veternom tuneli koncentrujeme na rok 2022.”

V posledných dňoch sa tiež rozbehli diskusie o tom, ako bude vyzerať úvod sezóny. Hovorí sa, že namiesto pretekov v Portugalsku by sme sa mohli dočkať ďalšej veľkej ceny v Bahrajne a zrejme si opäť skúsiť oválovú konfiguráciu okruhu Sachír.

“Ja dosť sebaisto predpokladám, že v Bahrajne budeme mať dve veľké ceny za sebou. Neviem si predstaviť, že by sa nejaké podujatie konalo v Portugalsku — vzhľadom na situáciu, aká tam vládne. Myslím si, že Formula 1 dokázala, že v časoch korony vie reagovať flexibilne. Bubliny sú veľmi dôležité, takže si viem predstaviť, že poletíme do Bahrajnu na testy a zostaneme tam až do otvorenia ročníka,” opisuje azda najpravdepodobnejší scenár Steiner.

Súvisiace články

Diskusia