logo F1online.skF1online.sk

Norris: Daniel má niečo, čo Carlosovi chýbalo

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl5. 2. 2021

Daniel Ricciardo už je v továrni McLarenu, kde sa zžíva so svojím novým tímom. Vo Wokingu si od skúseného, no stále ambiciózneho a motivovaného Austrálčana veľa sľubujú. Ako jeho príchod vníma o 10 rokov mladší tímový kolega Lando Norris?

Za McLaren v 21. storočí vždy jazdil aspoň jeden pilot, ktorý vo svojej kariére vyhral preteky. Neplatilo to len pre sezóny 2019 a 2020 pri dvojičke Carlos Sainz – Lando Norris.

Teraz prichádza sedemnásobný víťaz pretekov. „Bude to veľmi dobré. Daniel nám prinesie inú perspektívu a iný pohľad na množstvo vecí,“ povedal Lando Norris pre Motorsport.com.

Ricciardo v kráľovnej motoršportu jazdil za HRT, Toro Rosso, Red Bull a dva roky za Renault. A práve z Renaultu prišiel do McLarenu aj Carlos Sainz ako doteraz jediný tímový kolega Landa Norrisa v F1. „Som si istý, že niektoré jeho komentáre a pohľady budú podobné ako pri Carlosovi. Aj Carlos prichádzal z Renaultu a predpokladám, že charakteristiky toho auta zostali podobné.“

Je možné, že McLaren bude opäť čerpať z vedomostí, ktoré si jeho pilot prinesie z konkurenčného Renaultu. „Carlos nám veľakrát hovoril, ako by sa Renault zachoval v konkrétnych situáciách. Jazdci si prenášajú veľa vedomostí zo svojich predchádzajúcich tímov. Daniel z pôsobenia v Red Bulle vie, ako vyhrávať preteky. Toto je niečo, čo Carlos jednoducho nemal,“  hovorí Lando Norris.

Pre mladého Brita bude príchod jedného z najoceňovanejších jazdcov súčasnej F1 výzvou. Kým pri dvojici Sainz – Norris nemal McLaren jasne určenú tímovú jednotku, tak teraz bude zaujímavé sledovať, či sa jednak udržia dobré vzťahy medzi jazdcami, a či bude mať jeden z nich v internom súboji výraznejšie navrch.

„Pre mňa bude dobré pracovať s niekým odlišným, vďaka tomu sa viem naučiť nové veci. Budem jazdiť s pilotom, ktorý je zaraďovaný k tým najlepším v súčasnej F1. Vnímam to ako dobrú šancu porovnať sa s ním a pracovať s ním ako víťazom pretekov. Príchodom Daniela sa ako tím môžeme posunúť dopredu. A to je veľmi dobré,“ uzavrel Lando Norris.

Súvisiace články

Diskusia