logo F1online.skF1online.sk

De Meo chce od Alpinu lepšie výsledky, než v roku 2020

Luca de Meo
© Renault Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2021

Rad zmien. Tak by sa dalo najlepšie charakterizovať obdobie medzi sezónami 2020 a 2021 v tíme Alpine. Zmenený bude nielen imidž, ale aj personálne obsadenie. Najdôležitejšie persóny stajne i automobilky Renault musia veriť, že ich čaká úspešná dvojročnica.

Tím Renault sa premenoval na Alpine, aby tak podporil divíziu športových vozidiel francúzskej automobilky. Žlto-čiernu kombináciu nahradí francúzska trikolóra. Z kresla šéfa odchádza Cyril Abiteboul, ktorého nahradia Laurent Rossi a Davide Brivio a novou jazdeckou hviezdou sa stal Fernando Alonso. Zmeny tak nie sú len kozmetické a imidžové. Otázka však je, či to Alpinu pomôže zlepšiť výsledok z roku 2020.

„Cieľom Alpinu v roku 2021 bude dosiahnuť ešte lepšie výsledky, než v roku 2020, to znamená aj viac pódií,“ vyhlásil šéf automobilky Renault Luca de Meo, ktorého cituje PlanetF1.

„Najneskôr od roku 2022 by sme chceli byť v záberoch čo najčastejšie ako tím, ktorý sa pravidelne dostáva na pódium a vyhrá aj nejaké jedno alebo dve podujatia,“ vyhlásil de Meo odvážne.

„Skutočná výzva príde od roku 2022 s novými pravidlami. Alpine je momentálne v centre našej pozornosti. Sme súčasťou tohto cirkusu už 43 rokov. Sériové autá, ktoré vyrábame v Dieppe sú príkladom skvelej francúzskej priemyselnej výroby, medzi Viry a Enstone,“ dodal rodák z Milána.

Súvisiace články

Diskusia