logo F1online.sk

Kalendár: Bahrajnská preteková dvojička opäť bližšie k realite

Bahrajn, Sachír
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala4. 2. 2021

Sezónu 2021 bude 28. marca otvárať bahrajnský okruh Sachír. Pomaly sa však schyľuje k tomu, že nový ročník neotvorí len jednými pretekmi, ale hneď dvojičkou — to všetko v prípade, ak nastane pri VC Portugalska problém.

V kalendári ešte stále chýbajú detaily ohľadom tretieho podujatia tejto sezóny. Všeobecne sa však očakávalo, že tento termín by malo získať portugalské Portimao. Zhoršujúca sa epidemická situácia by ale mohla všetko zmeniť.

Portál racefans.net a holandské Grand Prix Radio informujú, že portugalské preteky sa nemusia uskutočniť. Problémy by mohlo spôsobiť zavedenie nových reštrikcií pri cestovaní medzi Portugalskom a Veľkou Britániou, kde sídli až sedem z desiatich tímov.

Vo Veľkej Británii čísla nakazených po zavedení lockdownu vytrvalo klesajú, v Portugalsku v uplynulých týždňoch zažili prudký nárast počtu prípadov, hoci teraz sa zdá, že sa krivka opäť láme.

Formula 1 má mať pre každý prípad pripravený plán B, podľa ktorého by sa v Bahrajne mali uskutočniť dve veľké ceny za sebou. A hoci medzi riadnym termínom VC Bahrajnu a pretekmi v Imole je až trojtýždňová prestávka, zahraničné zdroje usudzujú, že takáto zmena by posunula preteky v Imole o jeden týždeň na 25. apríla, aby mali tímy dostatok času na presun z Bahrajnu.