logo F1online.skF1online.sk

Wolff si nemyslí, že by Hamilton podpísal trojročný kontrakt

Toto Wolff a Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala28. 1. 2021

Šéf Mercedesu Toto Wolff avizuje, že novú zmluvu s Lewisom Hamiltonom môžeme čakať už čoskoro. Prezradil však, že podľa neho nepôjde o trojročný kontrakt, ďalšia spolupráca by mala byť kratšia.

Lewis Hamilton je už od konca decembra bez kontraktu. Ten nový ešte nepodpísal. Všetky zdroje informujú o tom, že sa mu s vedením tímu nedarí dohodnúť na podmienkach novej zmluvy.

Momentálne netušíme, koľko sa ešte celá vec bude ťahať. “Povedzme to takto: už nie sme ďaleko,” prezradil Toto Wolff vo videorozhovore pre RTL uvedomujúc si, že rokovania bude treba stihnúť pred prvými predsezónnymi testami v Bahrajne.

“Vtedy to už budeme mať vybavené,” uisťuje, no termín nechce bližšie špecifikovať. Tvrdí, že sa tak stane “čoskoro”, hoci uznáva, že ide o “relatívne neurčitý pojem”. “Myslím si, že už nie sme ďaleko od oznámenia tejto dohody. Nechcem sa však dostať pod tlak, musí to byť rozumná dohoda.”

Jeden z dôležitých parametrov novej zmluvy bude jej trvanie. Ďalšiu trojročnú zmluvu čakať nemáme. “To si nemyslím,” zareagoval Wolff na otázku, či by k takému dlhému natiahnutiu spolupráce mohlo dôjsť. “V blízkej budúcnosti sa začnú veci meniť. Nejde len o rozpočtový strop, ale aj o technické pravidlá. Oči musíte mať otvorené, preto stále diskutujeme o správnych podmienkach.”

Rodák z Viedne ubezpečuje, že Mercedes má o Hamiltona záujem, aj keď má k dispozícii vychádzajúcu hviezdu Georga Russella. “Lewis je nesmierne dôležitý nie len pre náš tím, ale aj pre celú značku Mercedesu.”

“Tu je dôležité poznamenať, že sme pri rokovaniach nikdy nevyužili Russellovu kartu a jeho výnimočný výkon v Bahrajne. Medzi nami a Lewisom je prisilné puto, oslávili sme spolu priveľa úspechov. Ide o viac ako len čisto profesionálny vzťah,” vysvetľuje Wolff. “Je to priateľstvo. Preto je teraz dôležité prijať správne rozhodnutie pre Lewisa a pre tím.”

A čo George Russell? “V budúcnosti sa určite stane súčasťou nášho jazdeckého zloženia. Potrebuje byť len sebavedomý a trpezlivý. Dnes sa koncentrujeme na našich dvoch jazdcov: na Valtteriho a Lewisa. Oni sú srdcom nášho tímu. Čo nám prinesie budúcnosť, uvidíme.”

Súvisiace články

Diskusia