logo F1online.sk

Testy Ferrari: Po Leclercovi sa za volant posadil Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala27. 1. 2021

Testovacia päťdňovka, ktorú si na trati vo Fiorane zorganizovala Scuderia Ferrari, sa pomaly prehupne do druhej polovice. V stredu ráno sa všetky oči upreli na nováčika vo Ferrari Carlosa Sainza, ktorý nazbieral prvé kilometre v červenom monoposte.

Carlos Sainz bol vo Fiorane už aj v utorok, keď sledoval svojho kolegu Charlesa Leclerca pripravovať sa v monoposte SF71H z roku 2018. Monačan odjazdil viac ako sto kôl a v rámci predsezónneho programu cvičil i štarty.

“Vrátiť sa do auta bolo skvelé, bolo to úžasné!” rozplýval sa Charles Leclerc po svojich jazdách. “Bolo úžasné opäť vidieť mojich mechanikov, obliecť si pretekársku kombinézu, pustiť sa do mojej predštartovej prípravy, nasadiť si prilbu, konečne naskočiť do auta a stlačiť tlačidlo štart… motor Ferrari vždy znie čarovne.”

“Mal som proste dokonalý deň. Zvládli sme všetko, čo sme mali naplánované. Naozaj som si to užil! Teraz posúvam volant Carlosovi a pred zajtrajškom mu želám veľa šťastia,” doplnil v utorok večer monacký pretekár.

Po stredajších jazdách sa Španiel predstaví v monoposte ešte aj vo štvrtok dopoludnia. Hlavným bodom programu bude v oboch dňoch oboznámenie sa s procedúrami tímu, rozložením tlačidiel na volante či lepšie sa spoznať s inžiniermi. Vyjazdiť sa môže dosýta; vďaka tomu, že Ferrari nasadilo dva roky staré auto, ho pravidlá F1 nijako neobmedzujú.

Do konca týždňa ešte v monoposte uvidíme Micka Schumachera — vo štvrtok popoludní a v piatok ráno — a Calluma Ilotta, ktorý uzavrie testovací týždeň v piatok popoludní. Giuliano Alesi, Robert Švarcman a Marcus Armstrong jazdili v pondelok.

Galéria

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
© Scuderia Ferrari 1/22