logo F1online.skF1online.sk

Wolff nesúhlasí s Hornerom, vďaka Pérezovi očakáva silný Red Bull

Toto Wolff
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király25. 1. 2021

Mercedes získal majstrovské tituly už sedem rokov v rade a tento tím je hlavným favoritom aj pre rok 2021. Veď sa bude jazdiť s podobnými autami, s akými v predchádzajúcom roku získal trinásť víťazstiev – Red Bull vyhral pre porovnanie dvakrát a z jedného víťazstva sa tešili Racing Point a Alpha Tauri.

„V každom prípade,“ odpovedal šéf Mercedesu Toto Wolff na otázku ORF, či v tomto roku ráta s väčším odporom. „Myslím si, že Red Bull bude s Pérezom z hľadiska konštruktérskeho boja omnoho silnejším súperom.“

Mexičan mal fantastickú druhú časť minulej sezóny, ktorú korunoval víťazstvom v predposledných pretekoch. Podobné kvality pritom ukazuje už dlhodobo a Red Bull sa vďaka tomu môže výrazne posilniť.

„Sergia hodnotím veľmi vysoko,“ priznal Wolff. „Bude zaujímavé sledovať, ako mu to pôjde v boji s Verstappenom. Z tohto pohľadu máme súpera navyše, ale inak to bude sezóna s rovnakou výbavou, akú sme mali v minulom roku. Osobne očakávam, že Honda spraví všetko pre to, aby v poslednom roku zabojovala o titul. Aj preto to bude poriadne zaujímavé.“

Rakúšan zareagoval aj na slová šéfa Red Bullu Christiana Hornera, podľa ktorého je Verstappen najlepším pretekárom súčasnosti. Povedal to s dodatkom, že „výkon Georga Russella v Mercedese mu to potvrdil.” Šéf strieborných však nesúhlasí.

„Najlepších môžeme porovnávať len vtedy, ak by bojovali v rovnakých podmienkach, a to sme zatiaľ ešte nevideli. Nevideli sme taký boj Verstappena s Hamiltonom a ani Russella s Hamiltonom, nevideli sme Leclerca v špičkovom aute. Budúcnosť však patrí mladým a raz možno príde k tomu, že ich uvidíme s rovnakou výbavou. Potom bude zrejmé, kto je najlepší,“ dodal Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia