logo F1online.sk

Williams hlási ďalšiu posilu, poradcom tímu sa stal Jenson Button

Jenson Button
© Twitter/Jenson Button
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 1. 2021

Ani po odchode z Formuly 1 neprestal byť majster sveta z roku 2009, Jenson Button, aktívnou súčasťou sveta motoršportu. Pretekal v GT-čkach, vytrvalostných pretekoch, založil vlastný tím a stal sa pravidelnou súčasťou komentátorského tímu britskej televízie Sky Sports. Teraz sa vracia do Formuly 1, bude pracovať v štruktúrach tímu Williams, v ktorom svoju kariéru v F1 začínal.

S tímom z Grove podpísal viacročnú zmluvu a bude pôsobiť vo funkcii staršieho poradcu. Vo Williamse svoju kariéru v roku 2000 začínal a zakončil ju ako majster sveta a pätnásťnásobný víťaz veľkej ceny.

„Opäť raz môžem povedať, že som podpísal s Williamsom,“ vyhlásil Button. „Ten moment, keď som mal 19 rokov, mi zmenil život. A aj keď je to už viac ako 20 rokov, mám pocit, akoby som nikdy skutočne neodišiel.“

„Sir Frank Williams mi vtedy preukázal svoju dôveru, za ktorú mu budem navždy vďačný a som nadšený, že som dostal príležitosť vrátiť sa a pomôcť tímu v jeho úsilí. Čaká nás veľa tvrdej práce, ale nepochybujem, že budúcnosť bude svetlá a už sa neviem dočkať, až začnem pracovať,“ dodal Button.

Jedná sa o ďalšiu manažérsku zmenu vo Williamse po odkúpení stajne spoločnosťou Dorilton Capital. Simon Roberts je teraz šéfom tímu „na plný úväzok“ a v úlohe výkonného riaditeľa doplnil veliteľský mostík tímu Jost Capito.

Súvisiace články