logo F1online.skF1online.sk

Albers: Russell potopil Hamiltonove plány

George Russell
© George Russell/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala19. 1. 2021

Bývalý pretekár Formuly 1 Christijan Albers si myslí, že Lewis Hamilton pri rokovaniach s Mercedesom o novej zmluve dopláca na Veľkú cenu Sachíru, ktorú pre Covid-19 vynechal. Jeho plány vraj skvelým výkonom zmietol zo stola George Russell.

Podľa talianskych médií i Eddieho Jordana Hamiltonovi ide o to, aby si polepšil nielen finančne, ale aby aj rozšíril svoj mocenský vplyv v stajni strieborných šípov. O oprávnenosti svojich požiadaviek však musí presvedčiť hneď tri strany: Tota Wolffa, Daimler a po novom i Ineos.

Zdá sa však, že aspoň jedna z týchto strán nevníma Lewisa Hamiltona ako takého nenahraditeľného, že by pristúpila na jeho podmienky. Christijan Albers v rozhovore pre De Telegraaf uviedol, že podľa neho za to môže George Russell.

“George Russell obrazne, ale i doslovne potopil Hamiltonove plány,” skonštatoval Albers, ktorý nerozumie, čo motivuje Hamiltona k tomu, aby stále trval na svojom. “Čo je preňho tých zvyšných desať miliónov? Tento svet horí. Musí si uvedomiť, že jeho biznis model už prestal fungovať. A toto nie je dobré minimálne pre Hamiltonov imidž.”

V talianskych novinách Sportal vyjadril svoj názor i ďalší bývalý pretekár Arturo Merzario, na ktorého si ľudia môžu pamätať ako na jedného z pilotov, ktorí sa v roku 1976 zastavili pri horiacom monoposte Nikiho Laudu, a Rakúšana z neho začal vyťahovať.

Merzario rovnako ako Albers vidí “podstatu problému” za ďalším odkladom podpisu zmluvy vo výkone Georga Russella. “Azda si myslel, že náhradník to bude mať ťažšie a nepodá výkon na takej vysokej úrovni, na akú sa dostal Russell v Sachíre.”

Mohol by Hamilton počas rokovaní požadovať aj to, aby sa v prípade podpísania viacročného kontraktu George Russell nestal jeho tímovým kolegom a zostal po jeho boku Bottas? Merzario má zato, že Hamilton sa Bottasa nebude chcieť vzdať.

“Pravdepodobne to nemá ďaleko od pravdy, že Hamilton nechce takého kolegu,” pokračoval na margo Georga Russella. “Preňho je Valtteri Bottas oveľa lepší. Každý v motoršporte vie, že prvým súperom, ktorého musíte poraziť, je váš kolega v rovnakom aute.”

“Hamilton si však musí uvedomiť, že veci sa pomaly menia. Skôr či neskôr sa ako pilot dostanete do situácie, kedy vás mladší začnú predbiehať. Je to tak v každej práci, prečo by sa Formula 1 mala líšiť?” opýtal sa Merzario.

Otázka znie: Nastal už ten čas?

Súvisiace články

Diskusia