logo F1online.sk

Oficiálne: Do Alpine prichádza mág z MotoGP Davide Brivio

Davide Brivio
© Twitter/Team Suzuki Ecstar
Milan Kubala
Milan Kubala17. 1. 2021

Formulový tím Alpine netradične v nedeľu potvrdil príchod mimoriadne skúseného a úspešného exšéfa Suzuki z MotoGP Davida Brivia. V rebrandovanom tíme bude pôsobiť ako šéf pretekárskej sekcie s oficiálnym titulom pretekový riaditeľ.

V oficiálnom vyhlásení toho Alpine zatiaľ veľa neuviedlo, priznalo totiž, že nová pozícia ešte nebola celkom špecifikovaná. O jeho konkrétnych úlohách a zodpovednostiach bude tím informovať až v najbližších týždňoch.

Jedno sme sa však už dozvedeli. Kým sa vo všeobecnosti očakáva, že na pozíciu šéfa formulového tímu Alpine si zasadne Marcin Budkowski a nahradí Cyrila Abiteboula, Davide Brivio sa bude v hierarchii zodpovedať priamo výkonnému riaditeľovi Alpine Laurentovi Rossimu.

“Davide sa pripája k tímu Alpine s bohatými skúsenosťami a úspechmi nazbieranými za viac ako dvadsať rokov v MotoGP, keď naposledy doviedol k majstrovskému titulu Joana Mira a jeho bývalý tím k víťazstvu v šampionáte tímov,” píše Alpine. “Tešíme sa na to, ako Davida privítame. Vydávame sa na ďalší úsek našej cesty vo Formule 1.”

V denníku Corriere della Sera už vyšla prvá reakcia výkonného riaditeľa Renaultu Lucu de Mea. “Taliansko je zdrojom excelencie, inžinierov, mechanikov, profesionálov, ktorí majú vo svojej DNA Formulu 1. Preto som sa rozhodol pre Taliana Davida Brivia ako pretekového riaditeľa, lídra nášho pretekárskeho tímu.”