logo F1online.sk

Toto Wolff má jasno: Rok 2022 bude v F1 zemetrasením

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka15. 1. 2021

Tímový šéf Mercedesu Toto Wolff, stajne, ktorá v uplynulých rokoch vyslovene kraľuje svetu F1, si myslí, že zmeny pravidiel, ktoré nás čakajú v roku 2022, môžu dramaticky otriasť štartovým poľom. Bude nemecký tím dominovať aj potom? To teraz netušíme, no Wolff sa na ďalšie roky teší.

Mercedes vyhral Pohár konštruktérov sedemkrát za sebou, pričom najväčšou hrozbou pre nemeckú stajňu nebol žiaden zo súperov, ale zmena pravidiel, ktorá by mala prísť pred ročníkom 2022. Prispieť k tomu môže aj zavedenie rozpočtového stropu, ktoré sa od januára stalo skutočnosťou, pričom hlavne väčšie a bohatšie tímy budú musieť rozumnejšie hospodáriť.

K problematike sa vyjadril jeden z najpovolanejších, Toto Wolff, tímový riaditeľ Mercedesu. „Pre nás bude rok 2021 veľmi zaujímavý, pretože musíme naše štruktúry postaviť trochu inak, než ako sme to robili pred rozpočtovým stropom,“ cituje jeho slová Autosport. „Čelíme obávanej výzve v podobe jemnejších zmien v pravidlách a obrovského zemetrasenia, ktoré nás čaká v roku 2022.“

„Niektoré faktory budú hrať proti nám, čo nás motivuje, a veľa faktorov nám zahrá do karát. Veríme v to, že sme dobrou organizáciou. Globálne vzaté, na zmeny sme sa vedeli v minulosti vždy pripraviť a náležite k nim pristúpiť. Takže na to, čo prinesie rok 2022, sa tešíme,“ diplomaticky a zľahka sebavedomo komentuje situáciu Wolff.

Mercedes je momentálne jednoznačnou jednotkou sveta F1 a očakáva sa, že situácia nebude iná ani v roku 2021. Avšak, práve spomínaný rok 2022, kedy má dôjsť k výraznejšej zmene pravidiel, by situáciu medzi jednotlivými tímami mohol zmeniť a sily by sa mohli preskupiť.

Súvisiace články