logo F1online.sk

Steiner: Našou povinnosťou je posunúť Micka k väčším veciam

Mick Schumacher a Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2021

Syn legendárneho Michaela prichádza do Formuly 1, čo bude ďalej? Minimálne dva roky by mal stráviť v tíme Haas a o jeho ďalšom osude rozhodnú výkony na trati. Ako člen akadémie Ferrari by si to určite najradšej namieril priamo k Scuderii. To však bude veľmi zložité.

„Meno Schumacher je, vďaka Michaelovi, vo Formule 1 skutočnou legendou,“ povedal pre Motorsport.com boss Haasu Günther Steiner. „Mať v tíme jeho syna je niečo fantastické a myslím, že pre nás je to česť. Keď sa vrátime do čias, keď Michael pretekal, tak on mal okolo seba skutočnú auru a teraz je súčasťou nášho tímu jeho syn.“

„Myslím, že my ako mladý tím robíme veci dobre, ale robíme aj chyby. Stále sa však snažíme vydať zo seba to najlepšie, nech je to čokoľvek. Mať v tíme Micka je pre nás prirodzene česť, s tým však prichádza takisto tlak. Som si toho plne vedomý a nemám v tomto smere žiadne ilúzie. Našou povinnosťou je posunúť ho k väčším veciam a urobíme pre to maximum,“ vyhlásil Steiner.

Mick prichádza do Formuly 1 s titulmi vo Formule 2 a európskej Formule 3. To je samozrejme dostatočný argument a nemožno tvrdiť, že sa do najvyššej motoristickej triedy dostať vďaka svojmu menu. Na druhú stranu, vo svojej kariére zakaždým potreboval minimálne rok, aby sa v novom prostredí etabloval.

„Vyhrať tak nabitý šampionát akým je Formula 2 dodá sebadôveru každému. Ako v každom šampionáte, aj tam máte dobré a slabšie ročníky a podľa mňa tam v roku 2020 bola veľká konkurencia. Bojovalo sa až do posledných pretekov,“ povedal Steiner.

„Titul mu dodá sebadôveru, ak sa náhodou bude v úvode trápiť, keďže v F1 bude preňho všetko nové. Môže sa vrátiť späť a povedať si, že je predsa šampión Formuly 2. Také veci mu pri príchode do Formuly 1 môžu pomôcť.“