logo F1online.sk

Binotto stanovil ako „minimálny cieľ“ Ferrari celkové tretie miesto

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2021

Po najhoršej sezóne za štyri dekády chce Scuderia Ferrari vykročiť do novej éry tou správnou nohou. Rok 2021 sa určite nebude v Maranelle niesť v znamení boja o titul, tím však potrebuje po vlne kritiky zlepšiť svoje výsledky. S novým jazdcom a novým motorom sa chce posunúť vpred. Potvrdil to i šéf tímu, Mattia Binotto.

Šance Ferrari pred novou sezónou ťažko odhadnúť. Vývoj sa zrejme sústredí na rok 2022, no Scuderia stále bude mať k dispozícii nový motor i nového pilota. Ten by mal pozbierať viac bodov, než jeho predchodca, minimálne už len preto, že dostane plnú podporu svojho tímu.

„Čo očakávame od roku 2021? Nuž, v prvom rade musíme byť realistickí. Naša strata na najlepší tím je dnes veľmi veľká a myslím, že chlapci z čela budú silní aj v budúcom roku,“ povedal Mattia Binotto ešte pred Vianocami. „Takže tvrdiť, že v budúcom roku budeme bojovať o titul, by bolo nerealistické.“

V padoku je však stále dosť tímov, ktoré vlani dokázali Scuderiu poraziť, a pomerne výrazne. Napríklad na tretí McLaren stratilo Ferrari 71 bodov. A práve tímy zo stredu poľa budú hlavným súperom „červených“.

„Pred touto sezónou (2020, pozn. red.) dokázal tento tím za päť rokov skončiť štyrikrát na celkovom druhom mieste a raz na treťom. Sme jediní, ktorí v posledných rokoch dokázali vyzvať Mercedes v boji o titul,“ vyhlásil Binotto.

„Takže si nemyslím, že tretie miesto je absolútne nemožné a podľa mňa to musí byť minimálny cieľ pre rok 2021, aj keď to nebude jednoduché. Sú tam totiž tímy, ktoré budú veľmi silné. Aston Martin bude v budúcom roku veľmi silný, McLaren bude s novým motorom takisto veľmi rýchly.“

„Celkovo to bude náročný cieľ, no myslím si, že ako tím sa o to môžeme pokúsiť,“ dodal švajčiarsky rodák.