logo F1online.sk

Alonso je hoden viac než len dvoch titulov, hovorí Brundle

Fernando Alonso, Renault R25 2005
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala5. 1. 2021

Kariéra Fernanda Alonsa sa začala celkom svižne. V jeho štvrtej formulovej sezóne sa stal najmladším majstrom sveta v dovtedajšej histórii a hneď potom aj dvojnásobným. Odvtedy však jazdeckú trofej nad svoju hlavu nezodvihol, čo podľa Martina Brundla nie je ideálne. Alonso má totižto schopnosti na to, aby titulov získal i viac.

Španiel mal veľmi blízko k titulom aj v rokoch 2007, 2010 a 2012, no napokon prehral “na cieľovej čiare”, a teda v posledných pretekoch sezóny. Napraví si chuť v najbližších rokoch? Motivácia mu nechýba, otázkou je, či mu Alpine ponúkne víťaznú techniku.

“Z pozície komentátora musím povedať, že sa na to teším,” hovorí Martin Brundle v podcaste z dielne Motorsport Magazine. “Mám z toho však aj taký pocit, že svoju šancu už mal a teraz vzal miesto nejakému mladíkovi, ktorého by som tiež rád chcel vidieť.”

Brundle pri Alonsovi nezabudol spomenúť jeho povahu, ktorou si vo viacerých tímoch sám vystavil červenú. “On je človek, ktorý akosi premrhal svoj talent, pretože si myslím, že je oveľa lepší ako len dvojnásobný majster sveta. Na druhej strane si myslím, že vo svojom vlastnom tíme sa ocitol v príliš veľkom množstve potýčok a do istej miery to aj pokazil.”

“Ak sa z toho poučil, tak sa vráti. Dá mu však Renault auto, ktoré by bolo schopné vyhrať titul? To teraz nevieme. Preto milujeme športy, ktoré sa dejú naživo. Musíme si ich zapnúť, aby sme sa dozvedeli odpoveď.”

“Myslím si, že celkovo je to pre tento šport len dobré. Mňa osobne to fascinuje a teší ma, keď ho vidím nazad. Je to veľký talent. Uvidíme, akú bude mať rýchlosť a odhodlanie, no nemyslím si, že tu by sme mali o Fernandovi pochybovať,” doplnil Brundle.

Súvisiace články