logo F1online.sk

Alonso na testoch juniorov najrýchlejší

Fernando Alonso
© Twitter/Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala15. 12. 2020

Posezónne testy v Abú Zabí boli pre Fernanda Alonsa prvou riadnou premiérou v monoposte Renaultu — v tomto aute sa už síce objavil, ale len v rámci filmovacieho dňa. Na riadnych súťažných pneumatikách sa však už neokúňal a poriadne na to zatlačil. Na okruhu Yas Marina zajazdil zo všetkých pätnástich pilotov najrýchlejšie kolo.

Fernando Alonso zajazdil čas na úrovni 1:36,333 a celkovo okruh obišiel 105-krát. Na svojom Renaulte R.S.20 predbehol aj dvojicu Mercedesov v rukách Nycka de Vriesa a Stoffela Vandoorna, ktorí stratili dve, resp. päť desatín sekundy.

Ďalším veteránom za volantom bol Robert Kubica na štvrtom mieste. Poliak v tejto sezóne plnil úlohy rezervného a testovacieho jazdca Alfy Romeo a videli sme ho aj v dvoch piatkových tréningoch. Frédéric Vasseur si pochvaľoval jeho spätnú väzbu, čo ho predurčilo k tomu, aby dostal poverenie jazdiť aj na týchto testoch.

Mladík v monoposte AlphaTauri Juki Cunoda skončil piaty. V padoku je už akýmsi verejným tajomstvom, že v stredu sa dočkáme potvrdenia mladého Japonca práve v béčkovom tíme Red Bullu.

Callum Ilott skončil ôsmy. Ferrari po utorňajších testoch navyše potvrdilo, že vicemajster série F2 bude v budúcej sezóne plniť úlohy testovacieho jazdca v Scuderii.

Najviac kôl dnes odjazdila trojica v zložení Robert Švarcman (Ferrari), Marino Sato (AlphaTauri) a Antonio Fuoco (Ferrari). Plné ruky práce mal aj Mick Schumacher, ktorý odjazdil 125 kôl a na trati bol jediným pilotom v monoposte Haasu.

McLaren a Racing Point na dnešných testoch chýbali.

https://i.redd.it/vurrjpeycd561.jpg