logo F1online.sk

Smutný odchod Sergia Péreza zlomil aj niektorých mechanikov

Rozlúčka Sergia Péreza
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala14. 12. 2020

Sergio Pérez je súčasťou tímu Force Indie, resp. Racing Pointu už od roku 2014. Za ten čas sa s väčšinou mechanikov dôverne spoznal, ich spoločné lúčenie sa preto nezaobišlo bez sĺz. Checo musel niektorých utešovať.

Odhliadnuc od početných technických problémov Pérez zažil vydarenú sezónu. Skončiť svoju sedemročnú púť v tíme zo Silverstone vypadnutím po desiatich kolách si však nezaslúžil. Tímu bolo ľúto, že po štarte z devätnástej priečky skončil takto.

“Cítim smútok, keď náš tím opúšťam takto,” priznal Sergio Pérez v rozhovore pre Sky Sports. “Niektorí z mechanikov začali ku koncu plakať, tak som im povedal, aby radšej spomínali na to, čo sa stalo pred týmto víkendom, čo sa dialo celú sezónu.”

Tým Mexičan narážal na víťazstvo zo Sachíru či druhé miesto z Turecka. Ani to však Racing Pointu nestačilo na zisk tretieho miesta v konštruktérskom šampionáte. “Nebol to pre nás ľahký rok. Aj tak sa nám ho podarilo ukončiť na štvrtej priečke v jazdeckom šampionáte, hoci som kvôli Covidu vynechal dve veľké ceny.”

“Tento rok nás tvrdo zasiahli problémy so spoľahlivosťou. Je škoda, že nám ušlo to tretie miesto v konštruktérskom poradí. Klobúk dolu pred McLarenom, zaslúžili si to. Z ich strany to bola vynikajúca práca, rovnako ich jazdcov, ktorí víkend čo víkend podávali dobré výkony,” ocenil aj konkurenciu Pérez.

Sergio Pérez teraz prenecháva svoje miesto Sebastianovi Vettelovi. Ten Sergio Pérez, ktorému za prežitie tímu a udržanie si zamestnania vďačia mnohí inžinieri a mechanici. A nech sa už táto kapitola skončí akokoľvek, jeho vzťah k tímu to nezmení.

“Odchádzam veľmi šťastný, vždy budem veľmi hrdý na mojich chlapcov,” vyznal sa Pérez. “Zachrániť ich pozície bolo vtedy jedno z mojich najlepších životných rozhodnutí. Tento tím bude navždy mojím najobľúbenejším tímom vo Formule 1, pretože oni mi dali úplne všetko a aj im tiež. Teším sa, keď ich uvidím zbierať veľké úspechy. Čaká ich svetlá budúcnosť a ja sa teším na to, ako budú vyhrávať ďalšie preteky.”