logo F1online.skF1online.sk

Wolff hovoril o zníženom výkone, Bottasa s Hamiltonom to prekvapilo

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 12. 2020

Toto Wolff sa v sobotu nechal počuť, že Mercedes musel z preventívnych dôvodov znížiť výkon na všetkých svojich pohonných jednotkách, aby predišiel prípadným zlyhaniam. Zaujímavé je, že Valtteri Bottas s Lewisom Hamiltonom o tom nič netušili až do chvíle, kým im o tom na tlačovke nepovedal Max Verstappen.

Keďže Pérezov motor zlyhal už v Bahrajne a George Russell mal v piatok tiež problémy, vyjadrenia Tota Wolffa o opatrnejšom nastavení pohonných jednotiek dávali zmysel. Nuž a keď sme k tomu prirátali pole position Maxa Verstappena, ktorý má obyčajne od kvalifikačných víťazstiev poriadne ďaleko, všetko sedelo.

Verstappen po pretekoch nebral svoje víťazstvo ako jasný dôkaz toho, že Red Bull sa vyrovnáva Mercedesu, aj keď veľkú cenu ukončil s pohodlným pätnásťsekundovým náskokom. “Čítal som, že museli trochu znížiť výkon svojich motorov, takže to im veľmi nepomohlo,” poznamenal na tlačovke.

Hamilton sa začudoval vysvetleniu, že jeho tím mal znížiť výkon kvôli starostiam o jednotku MGU-K. “Nemyslím si, že to je pravda. Keď sa vrátime k tímu, tak sa na to spýtam, pretože ja osobne som o tom netušil. Prišiel som sem až vo štvrtok v noci.”

“Mercedes a Brixworth tento rok odviedli úžasnú prácu. Z pohľadu spoľahlivosti sme napríklad dokončili všetky preteky, čo bolo naozaj fantastické. Objavili sa problémy pri iných motoroch, napríklad vo Force Indii (Racing Pointe) a Williamse. Takže určite máme pred sebou nejakú prácu.”

“Ak sa u nich niečo objavilo, tak by to dávalo zmysel. Ja som len vďačný za to, že sme už skončili. Žiaden z týchto motorov už nebudeme používať, takže je v pohode spraviť aj pár ‘donutov’,” doplnil Hamilton.

Nuž a rovnako ako jeho tímový kolega ani Valtteri Bottas nevedel o žiadnych zásahoch do výkonu motorov. “Ak mám byť úprimný, nevedel som, že motory boli stíšené, takže neviem na to nič povedať. Neviem, či boli a o koľko. Red Bull bol, očividne, rýchlejší a prvýkrát v tomto roku si v pretekoch vypracoval taký náskok. Nemám čo viac k tomu povedať.”

Súvisiace články

Diskusia