logo F1online.sk

Russell: Bottas bol opäť v spätnom zrkadle, len teraz mi dával kolo

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 12. 2020

Z nebies späť do krutej reality. George Russell minulý týždeň ohromil svet motoršportu, tento víkend sa vrátil späť do Williamsu, kde ho znovu čakalo nekončiace trápenie. Pätnáste miesto bolo skutočným maximom jeho Williamsu, za ktorý bude jazdiť ešte minimálne rok.

Za celé dve sezóny získal jeho tím len jeden jediný bodík. Bolo to na daždivej Veľkej cene Nemecka 2019. Partička z Grove síce v tomto roku urobila pokrok, dokázala sa dotiahnuť bližšie do stredu poľa, no napokon nestačila ani na Haas. Americký tím pritom nemal žiadne peniaze na vývoj, nemohol sa oprieť o výkon pohonnej jednotky Ferrari a takmer skrachoval, Williams však za sebou udržal.

Pre úplnosť však treba dodať, že od kolapsu nemal ďaleko ani britský celok. Ten počas sezóny zmenil majiteľa a prešiel do rúk amerických investorov. Ani taký skvelý talent, ako George Russell, nedokázal z tohtoročnej FW43 dostať viac. Žiadnou výnimkou nebolo ani záverečné podujatie sezóny. Po minulom víkende v najrýchlejšom aute, bol tento veru poriadna zmena.

„Keď som sa päť kôl pred cieľom pozrel do spätných zrkadiel, bol to veľmi podobný pocit ako minulý týždeň. Vo vysielačke som počul: ‚Valtteri je za tebou‘, až na to, že teraz mi dával kolo,“ povedal so smiechom Russell.

„Keď sa ohliadnem za sezónou ako takou, som veľmi hrdý na to, aký krok sme urobili ako tím. Pozrite sa na minulý rok, boli sme tak hlboko vzadu. Stále sme však ďaleko od toho, kde by sme chceli byť. A pokiaľ ide o mňa ako jazdca, bolo to samé zhora dole. Z mnohého sa treba poučiť, napríklad z Imoly, bola to čistá začiatočnícka chyba. Bola to emotívna a intenzívna sezóna, takisto kvôli minulému týždňu,“ zhodnotil George svoj druhý rok vo Formule 1.

„Sme unavení, všetci jazdci, každý jeden človek v padoku, vrátane vás, ktorí ste za kamerami,“ dodal.