logo F1online.sk

Albon svojim výkonom zaujal: Môj najlepší v tejto sezóne

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 12. 2020

Alex Albon má za sebou nesmierne náročný rok. Najmä po psychickej stránke to preňho bola výzva. V Red Bulle čelil neustálej neistote, tlaku i kritike z radov fanúšikov. Rozdiel medzi ním a Maxom Verstappenom bol mnohokrát priepastný. V Abú Zabí si však trochu napravil chuť. Prísť do cieľa na štvrtom mieste, jeden a pol sekundy za Lewisom Hamiltonom, nie je určite na zahodenie.

V tréningoch i kvalifikáciách sa síce nevyhol chybám, no sobotu napokon zakončil tri desatiny za tímovým kolegom. Splnil tak to, čo od neho Red Bull neustále požaduje. V pretekoch sa Alex nedopustil žiadnej chyby, prekonal Landa Norrisa a na konci sa ešte objavil v spätných zrkadlách Lewisa Hamiltona. Na zisk tretieho pódia v sezóne to však nestačilo.

„Mám pocit, že to bol môj najlepší výkon v sezóne,“ povedal po pretekoch Albon. „Chcem poďakovať za všetku podporu od chlapcov v továrni i tu na okruhu. Nevzdávali sme sa, snažili sme sa nájsť riešenia a zlepšiť moje pocity v kokpite. Toto auto je na riadenie náročné.“

„Stále sme na to tlačili a výsledkom je môj najlepší výsledok. Som na seba hrdý a cítim, že to je dobrý spôsob, ako zakončiť tento rok. Či to bude stačiť alebo nie, to už ja neviem posúdiť. Mám však pocit, že som urobil všetko. Rozhodnutie nechám na iných,“ povedal Albon.

Britsko-thajský pretekár sa v samom závere zavesil na difúzor Lewisa Hamiltona. Okruh v Abú Zabí však nie je tým najideálnejším miestom, pokiaľ ide o šance na predbiehanie. Najmä nie na 40 kôl starých tvrdých pneumatikách.

„Auto bolo dobré počas celého víkendu. Mať ešte pár kôl navyše, možno by som sa dokázal posunúť vyššie,“ povedal pred mikrofónmi televízie Sky Sports Albon.

„A čo sa týka budúcnosti, tak naozaj neviem. Ja som chcel odjazdiť dobrý víkend, vrátiť sa domov a stráviť Vianoce s rodinou. Uvidíme.“

Svojho jazdca pred mikrofónmi britskej televízie pochválil i jeho šéf Christian Horner. „Alex dnes odviedol veľmi dobrú prácu. Pravdepodobne to bol jeho najlepší víkend v tomto roku a odjazdil dobré preteky. Na konci dokonca dokázal zatlačiť na Lewisa.“

„Teraz máme k dispozícii kompletné informácie, zanalyzujeme ich a napokon rozhodneme, čo urobíme ďalej,“ dodal Horner, ktorý sľúbil, že rozhodovací proces dlho nepotrvá.