logo F1online.sk

Russell po návrate na dno: Toto je smutná realita F1

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala13. 12. 2020

Týždeň potom, čo sa George Russell takmer stal držiteľom pole position, boli od neho v kvalifikácii pomalší len nováčik Pietro Fittipaldi a jeho kolega Nicholas Latifi. Hoci tvrdí, že sa vo svojom aute cíti lepšie ako v Mercedese, smutnú realitu Formuly 1 — ako ju nazýva — to nijako nemení.

Aby toho nebolo málo, Russell Veľkú cenu Sachíru takmer vyhral. Deviate miesto ho sklamalo, no keby rovnako skončil dnes v Abú Zabí, radosťou by bol určite celý bez seba. Až tak výrazne sa líši dvojica tímov Formuly 1, ktoré si Russell vyskúšal.

“Je to obrovský rozdiel,” uznáva George Russell pre racefans.net po kvalifikácii, v ktorej na pole position stratil 2,5 sekundy, čo je stonásobok jeho manka z minulého týždňa. “Časy na kolo to jasne ukazujú. Svojím spôsobom sa tu vo Williamse cítim pohodlnejšie, pretože sedím vo svojom vlastnom aute, v ktorom som už dva roky. Nemáme však tú rýchlosť.”

“Ste pilot a odvádzate to isté, ale jeden týždeň bojujete o prvú trojku, aby ste sa v tom nasledujúcom ocitli v poslednej trojke. To je dnes smutná realita Formuly 1,” zhodnotil junior z jazdeckej akadémie Mercedesu.

George Russell bol pôvodne pripravený na to, že víkend v Abú Zabí absolvuje ako pilot Mercedesu. Vo štvrtok sa však spolu s nami dozvedel o tom, že Lewis Hamilton dostal zelenú a cíti sa dostatočne dobre na to, aby nastúpil už do piatkových tréningov.

“Ak mám byť úprimný, čakal som to,” prezradil Russell. “Ešte pred Bahrajnom som veľmi túžil byť v tom aute dva týždne. Myslel som si, že v Bahrajne by som rýchlostne strácal, no v Abú Zabí by som mal druhú šancu spoznať auto a všetko, čo k tomu patrí. Keďže v Bahrajne som mal konkurencieschopné preteky, bolo by skvelé dostať druhú šancu na víťazstvo tu.”

“Chlapci tu vo Williamse však do toho pre mňa dávajú všetko. Cítim teda, že je mojou povinnosťou, hlavne v posledných pretekoch tohto roka, vyjsť na trať a pokúsiť sa to zakončiť čo najlepšie,” dodal 22-ročný Brit.