logo F1online.sk

Wolff: Hamilton musí rozhodnúť, či sa cíti na to, aby nastúpil do pretekov

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 12. 2020

Tak to by bol veľmi zaujímavý zvrat v tomto víkende. Podľa slov Tota Wolffa ešte nie je stopercentne isté, že Lewisa Hamiltona uvidíme v nedeľu v pretekoch. Vraj je na Britovi, aby sa rozhodol, či chce absolvovať nedeľných 55 kôl.

Lewis Hamilton v sobotu priznal, že pocity novinárov, ktorí s ním robili v piatok rozhovory, boli správne. Už v piatok hovorili o tom, že Hamilton nepôsobí dojmom, že by mal byť stopercentne v poriadku, čo on sám potvrdil po kvalifikácii. Prezradil, že ešte stále cíti ťažobu na pľúcach a že za posledné takmer dva týždne dosť schudol, keďže väčšinu času po Veľkej cene Bahrajnu strávil v posteli.

Podľa Wolffa je to “čisto na ňom, aby sa rozhodol, či je dostatočne fit” na to, aby absolvoval zajtrajšie poldruhahodinové preteky. “Je to pilot s veľkým množstvom skúseností. Veľmi dobre pozná svoj zdravotný stav, a mal negatívny test.”

Kompetentní mu teda vstup do padoku nemôžu zakázať. Preto rozhodnutie bude závisieť len od Hamiltona. “Niektorí piloti sa necítia úplne dobre, ale aj napriek tomu pretekajú. Myslím si, že toto je aj jeho situácia.”

Podľa Viedenčanovho súkromného názoru Hamilton v nedeľu nastúpi. “Pretekár sa, samozrejme, chce vrátiť do svojho auta, aj keď sa necíti stopercentne dobre. Myslím, že po desiatich dňoch Covidu-19 by sa aj dalo čakať, že nebude predvádzať svoje životné výkony, ale myslím si, že bude na tom dostatočne dobre, aby nastúpil.”

A kým nedeľnú veľkú cenu z pohľadu účasti Lewisa Hamiltona Covid pravdepodobne neovplyvní, rokovania ohľadom novej zmluvy už narušil. “Sme trochu pozadu, keďže sa necítil dobre. Myslím si, že teraz nie je ten správny čas, aby sme si k tomu sadali.”

“Chceli sme to prebrať minulý týždeň, takže teraz to bude o trochu neskôr. Nechcem ale hovoriť o žiadnom dátume, pretože nechcem byť zaplavený otázkami, prečo ešte nie je kontrakt podpísaný,” doplnil.