logo F1online.sk

Má Vettel iné auto ako Leclerc? Nikde inde nie je medzi nimi taký rozdiel, hovorí

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 12. 2020

Deň odchodu Sebastiana Vettela z Ferrari sa blíži. Čím je bližšie, tým Sebastian Vettel otvorenejšie hovorí o tom, čo sa vo Ferrari dialo, resp. deje, stačí si pripomenúť jeho vyjadrenia zo štvrtka. Najnovšie sa pristavil pri otázke, prečo je on vo svojom aute o toľko pomalší ako Charles Leclerc.

Sebastianovi Vettelovi sa v tohtoročnej 17-dielnej sezóne podarilo dostať do tretej časti kvalifikácie len trikrát, kým Leclerc to dokázal hneď jedenásťkrát. Nuž a Vettelova rýchlosť sa veľmi nezlepšovala ani ku koncu sezóny; ak si odmyslíme divoké Turecko.

V sobotu v Abú Zabí to bol ten starý známy príbeh, ktorý vo Ferrari píšu už celý tento rok. Vettel dramaticky strácal. Kým Charles Leclerc postúpil z druhej časti kvalifikácie na stredne tvrdej zmesi, Vettelovi sa to nepodarilo. Obul preto mäkkú, no dokonca ani tá ho nepreniesla cez prah Q3.

Vettela to zaskočilo, pretože so svojím kolom bol “dosť spokojný”. “Je to záhada, prečo je medzi našimi autami taký veľký časový rozdiel. Nezdá sa mi, že by niekde inde v pitlane bol taký veľký rozdiel.”

“Ja som bol so svojou kvalifikáciou a svojimi kolami spokojný. Áno, určite vždy cítite, že sa ešte dalo niečo málo získať, možno desatinka, ak vezmeme do úvahy všetko,” zamyslel sa Nemec.

Desatinka by Vettelovi určite nepomohla, veď na postup mu chýbali takmer štyri desatiny a na Leclerca priepastných sedem desatín sekundy. “Uvidíme, na čo budeme mať zajtra.”

“Veľmi rád by som skončil vyššie, ale nezafungovalo to. Bola to dobrá kvalifikácia, som so sebou spokojný, no nie som spokojný s výsledkami. Tento rok to takto dopadlo už veľakrát,” pripomenul Vettel.

“Zajtra to bude emotívne, hlavne s mechanikmi, s chlapcami v garáži,” dodáva štvornásobný majster sveta, ktorý v červenom získal za posledných šesť rokov štrnásť víťazstiev. “Po stránke výsledkov zrejme až tak vysoko neskončíme, takže už sa teším na to, ako uvidím šachovnicovú vlajku.”