logo F1online.sk

Horner: Na Maxa sa môžete vždy spoľahnúť

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 12. 2020

V Red Bulle dnes majú dôvod rozdávať úsmevy. Max Verstappen si to šetril až na záver sezóny, no konečne zaknihoval svoju prvú pole position v tomto roku. Podarilo sa mu to vďaka vynikajúcemu kolu v tretej časti kvalifikácie, ktorá celý tím zdvihla zo sedačiek.

Max stál v tomto roku na štarte hneď štyrikrát v prvom rade, no ani raz na pole position. A Abú Zabí nepôsobí ako okruh, na ktorom by to Red Bull konečne mohol zlomiť. „Červeným býkom“ to tu však od úvodu svedčalo, čo potvrdzuje i Alex Albon, ktorý dnes splnil to, čo od neho tím požaduje, a síce udržal sa Maxovi na rozdiel troch desatín. Nič to však nemení na tom, že hlavnou hviezdou večera je dnes holandský pretekár.

„V tomto roku sme boli už toľkokrát na tom treťom mieste,“ povedal Christian Horner pred mikrofónmi televízie Sky. „Max dokopy brilantné kolo, no je to stále veľmi tesné. Prvú trojku delí len necelá desatina.“

„Bol to z jeho strany fenomenálny výkon, hlavne po tom sklamaní z minulého týždňa.“

Red Bull musel na prvé kvalifikačné víťazstvo čakať celý rok, dočkal sa až na samom konci. Pre Mercedes to je pritom len druhá sobotná prehra v tomto roku, prvýkrát sa o to v náročných tureckých podmienkach postaral Lance Stroll. Red Bull tak okrem dôležitej pole position môže získať i dôležité momentum pred zimnou prestávkou.

„Myslím, že je to pre tento tím dôležité. Tvrdo sme pracovali na tom, aby sme naše auto naďalej zlepšovali. Dôležité je to aj pre Hondu a Maxa, ktorý bol tento rok veľmi silný a z auta dokázal zakaždým vyžmýkať maximum. Je to teda dôležitá pole position, no dôležité bude ju i zajtra premeniť na skvelý výsledok,“ povedal Horner.

V tom prišiel počas rozhovoru k svojmu šéfovi sobotný víťaz Max Verstappen, ktorý dostal od Christiana veľké objatie. „Na tohto chlapíka sa môžete vždy spoľahnúť,“ povedal Horner.

„Viete, že do toho dá všetko a zakaždým vás prekvapí. Presne to dnes urobil. Pred kvalifikáciou som si hovoril, že to vyzerá na tretie miesto, no videli ste, akú reakciu táto pole position vyvolala.“