logo F1online.skF1online.sk

Wolff zopakoval, že Mercedes Bottasa bezpodmienečne podporuje

Toto Wolff a Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 12. 2020

Valtteri Bottas má za sebou možno najťažších pár týždňov vo svojej kariére. V Turecku definitívne prišiel o šancu konečne vybojovať titul majstra sveta, no to zrejme nebola taká rana pre jeho psychiku, ako Veľká cena Sachíru, kde ho George Russell sebavedomým výkonom doslova vyškolil.

Bottasova úloha už beztak nie je vôbec jednoduchá. Výsledky hovoria jasne, v roku 2017 stratil na Lewisa Hamiltona 58 bodov, v roku 2018 až 161, vlani 87 a v tomto roku je pred posledným víkendom sezóny rozdiel až 127 bodov. Získať aspoň časť sebadôvery späť mohol Valtteri minulý víkend v súboji s Georgeom Russellom, ktorý je hlavným kandidátom na zisk jeho sedačky.

Bottas však v súboji s britským mladíkom vybuchol. George ohromil všetkých naokolo a na fínskeho pretekára sa opäť zniesla ohromná kritika zo všetkých strán, okrem vlastného tímu.

„Je to tvrdý a odolný chlapík,“ povedal na margo svojho zverenca boss Mercedesu Toto Wolff. „Stratiť titul to nie je nič, čo ľahko strávite. Má bezpodmienečnú podporu celého tímu a myslím, že je z roka na rok stále hladnejší po víťazstvách.“

„Poraziť asi toho najlepšieho by preňho bolo tým najväčším zadosťučinením. Vyberie si to však svoju daň.“

Podľa Wolffa je tu pre Bottasa celá rodina Mercedes, ktorá mu poskytne svoju podporu a náruč. Fínsky pretekár sa totiž teraz zo všetkého najviac potrebuje ubezpečiť o svojich výkonoch.

„Myslím, že to nie som len ja, ale celý tím ho bude bezpodmienečne podporovať. Má na to sa opäť zdvihnúť,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia