logo F1online.sk

Tretí tréning v rukách Red Bullov. Za nimi skončil Ricciardo

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 12. 2020

Posledný tréning sezóny 2020 prebehol prekvapivo pokojne, nevideli sme žiadnu veľkú drámu. Tímy sa venovali svojej príprave predovšetkým na kvalifikáciu. Najlepšie časy zajazdila dvojica Red Bullov v poradí Max Verstappen, Alex Albon. Tretie miesto získal Daniel Ricciardo.

Stopky sa po kole Maxa Verstappena zastavili na hodnote 1:36,251, čo bolo o polovicu sekundy skôr ako v prípade Alexa Albona sťažujúceho sa na veľkú nedotáčavosť. Daniel Ricciardo stratil ďalšiu desatinku.

Dobrú rýchlosť Renaultu potvrdil Esteban Ocon takmer identickým časom, aký dosiahol jeho austrálsky kolega. McLaren bude určite chcieť s Renaultom bojovať, veď Norris skončil piaty len desatinku za Oconom.

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas sú len na šiestom a deviatom mieste. Môžeme od nich čakať ešte zlepšenie? Keď sa Lewis Hamilton inžiniera pýtal na to, kde najviac stráca, odvetil mu, že hlavne na rovinkách.

Paul di Resta sa obáva toho, že Mercedes musel znížiť výkon svojich už dosť starých pohonných jednotiek, aby predišiel problémom, ktoré mal v Bahrajne Sergio Pérez či v piatok George Russell.

Racing Point v rukách Lanca Strolla registrujeme na siedmom mieste a ten Pérezov na desiatom. Pre Péreza však príprava na kvalifikáciu nemá veľký význam, keďže v nedeľu bude štartovať s penalizáciou za nové komponenty.

Kým v piatok Charles Leclerc avizoval, že ak sa podarí Scuderii v noci všetko vyladiť a jemu na trati zajazdiť všetky zákruty ideálne, tak môže siahať na prvú šestku, v poslednom tréningu obsadil len dvanáste miesto pred Gaslym a Vettelom.

https://pbs.twimg.com/media/EpCFxl9U0AEHlrn?format=jpg&name=medium